fredag 12 juli 2013

Grillat lantbröd med Laxröra


 
Den här goa mackan är ytterst användbar till det mesta. Röran kan användas som smörgåspålägg till frukost, servera den som en rejäl macka med grönsaker till lunch eller varför inte som en förrätt. Brödet får gärna vara en dag eller två gammalt, det gör inget när det ändå ska stekas. Ett surdegsbröd fungerar såklart också utmärkt. Om man vill ha lite danskt smörrebrödsstuk på mackan så passar såklart ett danskt grovt bröd bra. Ta det du gillar helt enkelt!
 
När det gäller laxen, det fungerar såklart med den vanliga tunnskurna du kan hitta i de flesta mataffärer. Jag föredrar dock den som är hel bit, har egentligen ingen vettig förklaring men jag gillar texturen bättre i de lite större bitarna.
 
Så fixa nu godaste fredagsmyset och njut av sommaren!
 
Grillat lantbröd med Laxröra
 
300 g kallrökt lax i bit
½ dl majonnäs (Hellmanns är min favorit)
½ dl smetana eller creme fraiche
1-2 msk riven pepparrot (hade ingen färsk så jag tog på tub idag)
hackad dill
salt och vitpeppar
 
4 skivor Lantbröd
olivolja
lite flingsalt
 
Skär laxen i mindre bitar, blanda ner allt och 1 msk pepparrot, krydda. Smaka av med ev mer pepparrot och kryddor.
 
Stek brödet, gärna i grillpanna tills det får fin färg. Strössla lite flingsalt på. Lägg bröden på hushållspapper och låt den svalna något. Montera sedan mackan som du vill ha den.
 
Smaklig spis!

1 kommentar:

annamaria sa...

Ja det är snabbt gjort och riktigt smarrigt!