Krispiga rårakor, lite robust och så oändligt gott! Ja, inte är det lätt att välja dessert i år heller. Det finns så fantastiskt mycket gott att laga. Ja vi får väl se hur det blir....
Franska rårakor med Löjrom
4 pers.
8 potatisar
1 gul lök
3 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
margarin eller smör
1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka
1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)
1 msk finhackad rödlök
Skala potatis och lök och riv de fint på rivjärn. Vispa äggen med en gaffel och blanda ner det rivna. Krydda. Bryn fettet i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek lite mindre tunna frasiga plättar. Servera dem rykande heta med iskall creme fraiche, löjrom och rödlök.
8 potatisar
1 gul lök
3 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
margarin eller smör
1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka
1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)
1 msk finhackad rödlök
Skala potatis och lök och riv de fint på rivjärn. Vispa äggen med en gaffel och blanda ner det rivna. Krydda. Bryn fettet i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek lite mindre tunna frasiga plättar. Servera dem rykande heta med iskall creme fraiche, löjrom och rödlök.
Bild från coop.se
Så gumman, nu finns desserten att beskåda på min blogg :)
SvaraRadera