Jag känner att jag har snöat in lite på julen. Kan inte ritigt låta bli alla härliga julsmaker.
Julig kyckling-gryta
4 p4 st kycklinglår
200 g torkade aprikoser
200 g katrinplommon
50 g sötmandel
2 st lök
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2 g saffran
2 st saften av citron
2 st saft av apelsin
0,8 l kycklingbuljong
200 g torkade aprikoser
200 g katrinplommon
50 g sötmandel
2 st lök
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2 g saffran
2 st saften av citron
2 st saft av apelsin
0,8 l kycklingbuljong
1. Börja med att skålla mandlarna: Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka dem tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och låt mandlarna svalna. Skala mandlarna och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter 225. Ställ dem åt sidan.2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, kanel, kardemumma och saffran till det börjar dofta gott. Lägg kycklingbitarna ovanpå löken och tillsätt aprikoser, katrinplommon, rostad mandel, buljong samt citron- och apelsinsaft och låt allt sjuda i ca 1 timmme. Grytan är klar när kycklingköttet nästan faller av benen. Servera med basmatiris.
Recept och bild från tasteline
Låter mycket gott! Tycker de flesta av julens kryddor går väl ihop med grytor av både kyckling, fisk, och lamm!
SvaraRaderaFörresten! Funkar blogverktyget som de ska idag för dig??? För mig verkar det vara helt åt fanders. Får inga mail, allt är på engelska & nu kan jag inte ens lägga in bilder!!!
SvaraRadera