söndag 9 december 2007
Teriyakikyckling och stekt ris
Så skulle nu Teriyakin användas. Lax hade varit det givna med teriyakimarinad och sesamfrön på toppen. Nu var jag sugen på kyckling och då blev det så här.
Teriyakikyckling med stekt ris
4 pers
3 strimlade kycklingfiléer
1,5 dl teriyakisås
4 portioner kokt basmatiris
½ röd paprika
15 cm purjolök skuren på tvären
ev lite mer teriyaki
salt och vitpeppar
Sambal Oelek efter önskemål
1 dl fetaost (jag hade den laktosfria)
1 dl svarta oliver
Lägg kycklingen i teriyaki i en påse 1 timme. Häll av kycklingen i ett durkslag. Stek kycklingen, salta och peppra. Tillsätt ris, paprika, sambal oelek och purjolök, fräs en stund. Smaka av, tillsätt mer teriyaki om du önskar. Ta av pannan från spisen och tillsätt fetaost och oliver.
Om man vill så passar en kall yoghurtsås till. Lite turkisk yoghurt blandat med en gnutta Wasabi, salt och peppar.
Strejkfrihet låter mer som man är fri att strjka när man vill. det är i alla fall så våra maskiner har uppfattat det....Mums vilken yummy kyckling!
SvaraRaderaoch wow! vicken cool bild - mycket impad!
SvaraRaderaTack, tack...himla roligt det här med kamera. Det har jag inte riktigt upptäckt förrän nu. En kurs om digitalkameran står på önskelistan.
SvaraRaderaHej Anna
SvaraRaderajag har lite torka på mat.Det är på juldagen,jag tänkte lite små rätter. Alla ska hjälpa till att laga, från vuxen till 12 år.
Tänkte att du kanske har något bra i bakfickan. Hoppas att ni får en bra jul
MVH Martina i Nybro