onsdag 16 januari 2008

AnnaMarias Fiskgryta



I går var då fiskbilen på plats (köpte bara en liten bit varmrökt lax, en liten burk röra med räkor, kallrökt lax, creme fraiche osv.) . Jag hade dock pangasius i frysen så det får bli en härligt värmande fiskgryta. Självklart så kan du byta ut pangasiusfilén mot vilken fisk du önskar. Lax passar utmärkt. Vill man lyxa lite extra så strör man ett gäng handpillade räkor över. En klick aioli gör heller inget.

Tisdags Fiskgryta
4p

Pangasiusfilé i önskad storlek till 4 p
6 sommarlökar
1 brk cocktailtomater
1 dl vitt vin
1 tsk Timjan
1 dl matlagningsgrädde
finhackad dill
1 buljongtärning - fisk eller fond
1 hackad rödlök
1 skalad och slantad morot

Koka upp allt utom dill och fisk. Sjud 10 minuter. Lägg därefter i fisken, sjud ( stäng av plattan) tills fisken är klar. Strö över finhackad dill. Servera med Kokt potatis.

3 kommentarer:

  1. Åh, så gott! Älskar allt som har med fisk & skaldjur att göra! Med den här trista vintern som vi har, skulle jag kunna äta grytor/soppor varje dag!

    SvaraRadera
  2. Gud vad gott, alla bara lagar så fantastiska rätter, själv åt jag gröt till lunch. Haha :-D

    SvaraRadera
  3. Det låter så gott!! Det blir absolut fisk på fredag då sonen är borta. Han äter fisk men under protest o då är det inte lika roligt att bjuda på det...

    Kram

    SvaraRadera