onsdag 9 januari 2008

Grillad pastrami med rotfruktsgratäng


Grillad pastrami, fräscha grönsaker och en god Rotfruktsgratäng. Rotfruktsgratäng är bara sååå gott. Vintermat åt barnen som älskar snön. Även om det tyvärr numera är lervälling överallt.

Rotfruktsgratäng
6 p
5 små portionsformar eller 1 stor
300 g potatis
150 g palsternacka
150 g kålrot
2 ägg
2 dl kesella
1,5 dl grädde
salt och vitpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
15 cm skivad purjolök - gärna det gröna

Riv potatis och rotfrukter - gärna i matberedaren. Blanda rivet med övriga ingredienser. Häll upp i formar/form. Grädda i ugnen ca 40-50 min i 200 grader.



3 kommentarer:

  1. Rotfrukter gillas stenhårt av mig för tillfället, går mängder här hemma. Gratängen låter god, har aldrig testat göra gratäng med rivna rotfrukter förr! Mumsigt:)

    SvaraRadera
  2. Älskar också ugnsrostade rotfrukter. Brukar rosta på plåt med örtkryddor o olivolja. Sedan blandar jag detta i bulgur. En god yoghurtsås till o lyckan är fullkomlig ;)

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Vad gott det låter - blandat med bulgur. Det har jag aldrig provat - ska testas!

    SvaraRadera