onsdag 30 januari 2008

Kryddnoja

Jag känner att jag lätt snöar in på ett gäng kryddor och så använder jag dem tills jag inte står ut mer. Just nu så har grön curry, timjan och vitlökspeppar legat bra till. Vilken är din favorit? Behöver du lite nya tips och krydd-inspiration kolla in hos "Delikatesser på nätet".
En underbart god och lite annorlunda Tomatsoppa serveras idag. Receptet kommer från ICA´s receptregister - med vissa små ändringar.

En härlig tomatsoppa

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 grön chili
1 förpackning hela tomater (ca 400 g)
1 förpackning krossade tomater
5 dl tomatjuice
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 tsk currypulver
1 tsk stött anis
1 krm kajennpeppar
1 tsk socker
2 persikor (från burk)
200 g skalade räkor
0.5 knippe hackad gräslök
1 msk olja

Grovt bröd till soppan

Skala och hacka lök och vitlöksklyfta. Fräs lök och vitlökshack i olja i en gryta stor nog för soppkok.Skölj, kärna ur och finstrimla, chilifrukt. Låt strimlet fräsa med någon minut. Tillsätt hela tomater, krossade tomater och tomatjuice. Krydda med salt, currypulver, stött anis, kajennpeppar, socker. Låt småkoka i ca 5 minuter. Tärna persikor från burk. Fräs persikor, skalade räkor och hackad gräslök mycket snabbt i olja. Servera soppan med räkfräset till.





2 kommentarer:

  1. Får jag gissa att du sitter och tittar på Årets kock på tv just nu :-) Onsdagkväll kl. halv nio ?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja självklart!!! Januaris höjdpunkt!

    SvaraRadera