Äggvitor över. Maränger får det bli - nej då ättikan är slut. Letar andra recept på maränger. Hittar detta med malen mandel i. Eftersom vit choklad är min passion så kan jag såklart inte låta bli dessa små godingar. Visst marängerna är inte exakt lika stora, inte världens snyggaste kakor men ohyggligt goda. Det skulle varit röd hushållsfärg men jag hade ingen....den gröna ser väl härlig ut.
Mandelmaränger med vit chokladfyllning eller grön menar jag....
36 maränger
50 g sötmandel
4 äggvitor
2 dl florsocker
1 msk strösocker
Vit chokladkräm:
2 msk vispgrädde
100 g vit choklad, hackad
ca 2 droppar röd hushållsfärg
4 äggvitor
2 dl florsocker
1 msk strösocker
Vit chokladkräm:
2 msk vispgrädde
100 g vit choklad, hackad
ca 2 droppar röd hushållsfärg
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn.Vispa ägvitorna till hårt skum. Vispa därefter i florsockret, lite i taget, tills marängmassan är smidig och fast. Då vispas strösockret ner i massan tillsammans med de malda mandlarna.Forma maränger med två teskedar på bakpappersklädd plåt. Torka marängerna mitt i ugnen i 150 grader cirka 15 minuter.Ta plåten ur ugnen och dra marängerna på bakplåtspapperet över på galler att kallna på papperet.
Chokladkräm:Värm vispgrädden i en liten kastrull, eller en skål i mikron, tills grädden nästan kokar. Ta grädden av värmen och rör ner chokladen tills den smält. Blanda i färg om så önskas. Låt krämen kallna.Lägg ihop marängerna med kräm emellan.Maränger kan bakas några dagar i förväg, förvara dem luftigt i rumstemperatur.
Ser gott ut & låter jättegott!
SvaraRaderaSer ju inte så tokigt ut faktiskt:) Ska testas!
SvaraRaderaser ju inte helt fel ut! :)
SvaraRaderamitt fisktäcke blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. fick lite bråttom så jag bara slängde på nötterna direkt på fisken... men jag länkar till ett riktigt gott fiskrecept!
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=520036
Hmm... Vänta nu.. Läste inte jag på Kryddburken att det skulle bli "...Lite bättre mat och mer motion..." och här kommer du med kakrecept! Jo jag tackar ;) *flina*. Skönt att det inte bara är jag som är lite trög i starten! Good fortsättning :)
SvaraRaderaSkrattar lite åt karins inlägg! Ser väldigt gott ut i alla fall!
SvaraRaderaJa men hur i hela fridens namn ska jag kunna ha en matblogg med "gröna salladsblad - kokta i vatten - drick vattnet - recept"?? Dessutom måste man ha lite fikabröd i frysen i fall någon önskar en kopp kaffe...hahahaha!!! Har man dessutom en mat-störning så måste man tillbringa tid i köket vare sig det är med kakbak eller ej......
SvaraRadera