söndag 13 januari 2008

Tom Kha Gai



Thaisoppa - underbart gott. Kryddigt, smakrikt, lite hetta ja allt en soppa ska innehålla. I denna soppa går det dessutom att tillsätta de grönsaker man önskar. Jag brukar ta morötter, zuccini, potatis, aubergine ta vad du vill helt enkelt. Vill du har lite mer syra - ta lite rivet limeskal, bryt av med en gnutta socker. Koka soppa på spik får en annan innebörd.

Tom Kha gai

300 g kycklingfilé(er)
400 g kokosmjölk
1 bit(ar) galangalrot, skivad
2 st kaffirlimeblad
citrongräs, krossat och skivat
0,5 msk räkchilipasta
1,5 msk fish sauce
2 tsk pressad lime
1 tärning(ar) kycklingbuljong
6 st champinjoner, färska
2 st tomat(er)
färsk koriander

1. Koka kokosmjölken med galangalrot, kafir limeblad, citrongräs (endast den nedre delen används), räkchilipasta, fisksås, limejuice och kycklingbuljong i några minuter.2. Lägg i kycklingfilén när soppan kokat ihop. Koka tills kycklingen är klar. Sänk värmen och lägg i skivade champinjoner och tomater.Garnera med färsk koriander.
(Bild och recept från tasteline)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar