söndag 15 juni 2008
Rabarberpaj fast med jordgubbar och lime creme fraiche
Jag tror jag skulle kunna leva på rabarberpaj. Min första rabarberpaj går att variera i det oändliga. Häromdagen så inventerade jag trädgårdslandet och fyllde upp pajen med rabarber och citronmeliss. Inte har jag recept så man gör av med 2 kilo citronmeliis så då får det bli lite i pajen. Hur använder du citronmeliss?
I degen så bytte jag ut lite av mjölet mot havregryn - så att det blir sådär lagom smuligt som på bilden ovan. Tog sirap på rabarberna och melissen i stället för socker. Testa!
Det fungerar så underbart bra också med jordgubbar istället för rabarber.....vispad lime creme fraiche till. Mums! Vispa creme fraiche tills den blir styv - den blir helt lös och rinnig först innan den stelnar till igen. Lite florsocker och limeskal i!
Visst är det gott med rabarber.Har inte kommit igång med jordgubbarna riktigt än, men snart!!
SvaraRaderaDet här lät verkligen supergott o vi som älskar rabarber. Sparar receptet o tipset med creme fraiche var också toppen ;)
SvaraRaderaKRam
Creme fraichen måste jag testa, passar nog till chokladkakor också!
SvaraRadera