Tomatmarmelad på mitt vis
12 mindre burkar
1.5 kg tomater
1.5 kg syltsocker
skal av 2 citroner
skal av 1 apelsin
pressad saft av 1 apelsin och en citron
Passera tomaterna i matberedare eller mixer eller med mixerstav. Häll tomaterna i en kastrull + skalen + saften. Koka upp - sjud 5 minuter. Häll i sockret. Koka 5 minuter till. Skumma väl. Häll upp i väl rengjorda - gärna sköljda i atamon enligt flaskans anvisning. Vilket förbättrar hållbarheten. Fyll burken ända upp till kanten - minskar risken för mögelangrepp.
1.5 kg syltsocker
skal av 2 citroner
skal av 1 apelsin
pressad saft av 1 apelsin och en citron
Passera tomaterna i matberedare eller mixer eller med mixerstav. Häll tomaterna i en kastrull + skalen + saften. Koka upp - sjud 5 minuter. Häll i sockret. Koka 5 minuter till. Skumma väl. Häll upp i väl rengjorda - gärna sköljda i atamon enligt flaskans anvisning. Vilket förbättrar hållbarheten. Fyll burken ända upp till kanten - minskar risken för mögelangrepp.
Vad händig du har varit idag. Det ser fint ut med dina burkar, smakar säkert jättegott!!
SvaraRaderaVi som skördar tomater i mängder!! Vilket toppenrecept, det här tar jag till mig o ska garanterat testa det.
SvaraRaderaTackkram
Så härlig den ser ut. Kan verkligen tänka mig den till en bit ost precis som du säger. Mums!
SvaraRaderaoj, vad gott det här ser ut. Synd bara att jag inte har några egenodlade tomater.
SvaraRaderaVisst är det härligt med egenodlade men det går med svenska ärligt köpta på ICA . Vi har en tomatodling några mil från sommarstugan - underbara!
SvaraRaderaallt du gjort senaste tiden ser så vansinnigt gott ut! och tomatmarmelad har jag bara ätit en gång, på gröna tomater. det var helt okej, men jag är ingen marmeladätare så några mängder blrv det ju inte. kan dok tänka mig att det är godare på röda tomater.
SvaraRaderaDu skållar och skalar alltså inte tomaterna innan du passerar dem med mixer? Receptet låter jättespännande och enkelt, så jag ska definitivt testa det! :o)
SvaraRaderaMvh Susanne
Hejsan! Precis, det är det som är så smidigt. Många recept kräver detta och det tycker jag är lite bökigt. Fungerar utmärkt utan det. Lycka till!!!!
SvaraRaderaJag har gjort detta recept flera gånger och det blir supergott varje gång! Tusen tack för att du delat med dig av denna delikatess!
SvaraRadera