söndag 1 mars 2009

Inte gått och dött eller så


Nej precis, jag har inte gått och dött eller så. Men däremot har min kamera gått och dött. Det är verkligen inte så roligt att blogga mat utan bilder. Därav detta avbrott. Nu är abstinensen stor och det får bli en mobilbild och ett alldelels supergott recept som jag inte kan undanhålla er kära läsare. Om ni inte har testat kycklingfiléerna som är tunna och färdigskivade så tycker jag ni ska göra det. Visst kan man skära själv men dem här är så smidiga tycker jag. Ja lite försäljartalang har jag nog allt men nej jag är inte så lättköpt inte. Bara ärlig.
Mina kycklingrullader
4 p
3 skivade kycklingfiléer
ett knippe persilja
5 färska champinjoner eller annan svamp
några soltorkade tomater
1 pkt kantarellost
1 msk kalvfond
½ dl vatten
½ dl rött vin
2 dl matlagningsgrädde
lite soja
Fräs finhackad svamp och blanda med tomater, hälften av persiljan och osten. Fördela röran över kycklingskivorna, rulla ihop. Jag använder inte tandpetare, det behövs inte här. Häll över vin, ost, soja och vatten. Sjud 10 minuter. Tillsätt grädde och sist persiljan.
Jag serverade med gratinerat potatismos i små fina klickar. En äggula i moset gör det frasigt och gott. Smaklig spis!
Nu ska jag dricka en kopp gott kaffe och till det äta en hemmagjord semla! MUMS!!

6 kommentarer:

  1. Ser ju mumsigt ut! Skönt att du skriver ett nytt inlägg i bloggen, har längtat och undrat!

    SvaraRadera
  2. Underbart gott! Detta recept ska vi absolut testa.. Prövade din SM kaka till gårdagens kalas! MUMS! :)

    SvaraRadera
  3. Frostrosor: åh tack vad gullig du är.

    Kardemummagumma: Hoppas kakan blev god. Den är enkel o smidig.

    SvaraRadera
  4. Hope you have your camera up and running again. The chicken filets look scrumptious even with a phone pic!

    Cheryl

    SvaraRadera
  5. Hi Cheryl! Soon soon soon im going to by en new one!!!!! Welcome by the way!!!

    SvaraRadera
  6. Härligt gott det där annamaria, jag vet inte om de där skivorna finns i mina affärer men jag ska kolla. Din fantastiska jordnötskaka har jag gjort sååå många gånger men nu är det paus. Jag trodde inte det men man kan bli mättad på choklad!
    Ha det fint/KarinW

    SvaraRadera