torsdag 25 april 2013

Chokladmousse som inte skär sig!


Helt galet gott! Chokladmousse!

Tänkte ni skulle få detta recept inför morgondagens fredagsmys. Mousse låter avancerat men detta recept är superbra och enkelt. Tidigare så har jag lycktas med att moussen skär sig. Detta receptet fungerar finfint. Har troligen med chokladens värme och ägg osv att göra när det skär sig. Servera denna ljuvligt lena skapelse med färska hallon och passionsfrukt. Jag gillar det chokladiga tillsammans med något lite syrligt.

Chokladmousse

100 g mörk choklad gärna minst 70 %
3 dl grädde
1 gelatinblad
3 äggulor
½ ägg
4 msk socker

Smält choklad i micron, obs ska inte bli varmt bara precis smälta. Kör några sekunder i taget. Visap grädden. Vispa ägg och socker rejält fluffigt. Smält gelatin i 1 msk vatten i en gryta på spisen, ta av direkt det smält. Häll gelatin i äggsmeten. Blanda ner chokladen, vänd ner grädden. Rörs tills det är slätt. Häll upp i glas. 3 h i kylen - sen NJUUUUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar