måndag 22 april 2013

Kyckling med cashewnötter

Då är det Måndag igen. I dag träffar jag studenter och har handledning, väldigt roligt och givande. Det är lång dag och då behövs något som går snabbt. Dessutom kan barnen förbereda med lite "grönsaksskärning". Kyckling med cashewnötter är något av det godaste jag vet. Kanske allra godast på kinesisk restaurang. Fast rysligt gott även hemma. Krispiga grönsaker mot den mjuka kycklingen. Ta de grönsaker du vill och tycker om.

 
Kyckling med cashewnötter

1 hackad vitlök
1 gul lök, strimlad
3 kycklingfiléer, tunt skivade (går bäst när dem är halvtinade)
1 röd paprika, strimlad
1 skivad morot
½ skivad zuccini (ta bort kärnorna i mitten)
1 bit blomkål
½ purjolök, helst det gröna, snett skivad
1 dl ostronsås
1 dl Hoisinsås
1 köttbuljongtärning
1 tsk thai fisksås
1 nypa socker
2 dl vatten
1 dl cashewnötter, osaltade

Om man vill: red woken med lite vatten och maizenamjöl

Servering: ris eller nudlar

Hacka och skiva upp alla ingredienser och lägg i olika skålar: gul lök och vitlök i en skål; kycklingbitar i en annan; grönsaker i en tredje; ostronsås, fisksås, socker och vatten i en fjärde skål.
Fräs den gula löken och vitlöken i woken på hög värme i en minut.
Lägg i kycklingen och rör om. Stek på hög värme i 3-4 minuter.
Tillsätt såserna, buljongtärning, vatten och socker. Rör om och låt koka ihop ca 2 minuter så att blomkålen är lite mjuk men fortfarande fräscht krispig.
Lägg i cashewnötterna precis innan servering och rör om.

2 kommentarer:

  1. Mums, wok går alltid hem! Och min man väljer alltsom oftast kyckling och cashewnötter när vi äter asiatiskt ute.

    SvaraRadera
  2. Klok man du har ;-) Hihi...just det asiatiska är jag svag för i alla former. Inte minst den riktigt starka thailändska maten.

    SvaraRadera