fredag 14 juni 2013

Fredagsmys - Rallarfärs från Skåne!



För många år sedan blev jag bjuden på Rallarfärs hos min moster i Skåne. En underbar färsvariant! Går att variera med det mesta såsom paprika, svamp eller majs. Det här är originalreceptet. Rallarfärsen blir bara godare av att lagas dagen innan. Servera med en klick Creme fraiche med eller utan pressad vitlök.


Ett gott bröd till är ett måste, även sallad smakar fint till! Ett surdegsbröd med stora hål i, gott gott gott! Det här är köpt på Hovs bageri i Växjö.

Sen förstås - snälla, fortsätt hjälpa mig till finalplats i ICA´s Grillmästartävling, rösta gärna här:

http://www.ica.se/recept/arets-grillmastare/

Rallarfärs

500 g blandfärs
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
½ purjolök
1 burk krossade tomater ca 400 g
2 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
1-1½ tsk chilipulver eller chiliflakes för mer hetta
½ pkt bacon
1 burk vita bönor i tomatsås (Heinz är bäst)

Stek lök, purjolök och bacon i strimlor. Tillsätt färsen och stek, finfördela. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud 15 minuter. Tillsätt vita bönor, värm. Smaka av med ev mer kryddor.


bloggtavling-widget-v4.png Sommaren är här och med den grillsäsongen! Testa att grilla grönsaker som komplement till köttet. På ICA.se hittar du många bra recept.
 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar