Tänk att så få ingredienser kan bli något så underbart gott! Svärmors Rulltårta, fylld med halvmosade jordgubbar och grädde. Den bakas och fylls med fördel dagen innan servering, vilket jag gillar! Allt som går att förebereda är så smidigt. Desto mer tid till att mysa med nära och kära på Midsommarafton.
Önskar er alla en riktigt härlig Midsommar!
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
Fyllning och garnering:
5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
riven choklad
Ugn: 250°
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 5 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa pappret på kakan och låt svalna.
Fyllning och garnering: Halvmosa knappt hälften av jordgubbarna, eller skär den i mindre bitar. Bred grädden på botten och lägg på jordgubbar. Rulla ihop kakan från långsidan. Garnera med grädde, jordgubbar och riven choklad.
Mums, så smarrig den såg ut! Finns det lite rester kvar kanske ;-)
SvaraRaderaHar inte hunnit kika in hos dig på ett tag men nu ser jag ju att du ändrat designen lite. Vad snyggt!