Ingefärspäron
1.5 kg päron (gärna en mindre fast sort, ex. gråpäron)
1 l vatten
9 dl socker
5 bitar ingefära (som bitsocker ungefär)
Koka upp lagen. Skala päronen men spara gärna skaftet. Lägg i päronen och sjud dem ganska mjuka, dock inte så de kokar sönder. Dem ska kännas lite hårdare än när man sticker i potatis. Lägg päronen i en stor burk och häll över lagen. Låt svalna och stå i kyl minst 1 dygn innan servering.
Mina päron fick koka i 12 minuter men andra år har jag kokat dem både längre och kortare det beror på vilken sorts päron det är.
Servera päronen med grädde. I dag fick de sällskap av blåbär. Det finns många som har lite chokladsås på.
Åh så gott! Ingefärspäron fick vi hos min fina farmor. Serverades med lättvispad grädde! Jag gjorde själv förr, men det är måånga år sedan nu!
SvaraRaderaDå får du göra lite goda päron och mat-minnas fina farmor. Härligt!
SvaraRaderaVad spännande detta lät har aldrig smakat denna kombo:)
SvaraRaderaDet är supersmarrigt Milla! Du får prova helt enkelt!
SvaraRaderaHar letat efter ett bra recept på just ingefärapäron! Ska verkligen laga deet nu är hösten är på ingång!
SvaraRaderaMed vänlig hälsning, susanna
pepparpeppar.wordpress.com
Ja gör det Susanna så ska jag kika in på din blogg :-)
SvaraRadera