Så här ska det vara!
Äkta Fläskfilé i goda marinader 4 p
2 fläskfiléer
Marinad 1:
3/4 dl salt ( ja det låter mycket men det blir så bra så,,,)
1 liter vatten
10 kvistar färsk rosmarin
5 pressade vitlöksklyftor
grovmalen svartpeppar
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna. Bryn fläskfilén runt om och stek färdigt i 125 grader varm ugn i 45 minuter.
Marinad 2
strimlat skal av 2 st citroner
1 dl finhackade örter ( jag tog oregano, timjan och persilja)
3 dl olja
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär upp köttet och lägg det på ett fint fat och häll marinad 2 över.
Servera gärna denna goda och vackra sallad till:
Stora vita kokta bönor, nätmelon, papaya, tomater, rädisor, färsk spenat eller ruccola och gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar