Jag och min familj bjöd hem AnnaMaria och hennes familj för lite mat och samkväm i lördags kväll. Det blev en hel del vin och en riktigt nödvändig läskig snaps framåt 2 tiden.
Receptet kommer från syssling Fia, tack tack.
Kantarellkyckling med klyftpotatis
4 pers
1 påse kycklinginnerfilé ca 700g
2 pkt kavlis kantarellost
1 burk lätt creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
salt, peppar och vitlökspulver
Sätt på ugnen, 225 grader. Lägg kycklinginnerfiléerna i en ugnsfastform, krydda dem med salt, peppar och vitlökspulver. Gratinera i ugnen ca 30 min. Blanda ost, creme fraiche och grädde, värm upp det i en kastrull. Häll såsen över kycklingen. Strö osten över. Gratinera sedan i ugnen tills det fått fin färg.
Klyftpotatis
4 p12 potatisar (med eller utan skal)
olja
salt och peppar
Sätt på ugnen, 225 grader. Dela potatisen i klyftor. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Häll över oljan. Salta och peppra. In i ugnen i ca 40 minuter, rör runt dem någon gång.
Så dessa goda stekta trattkantareller till!
AnnaMaria: Ja jag intgygar - så god mat!!! Tack snälla för en mysig lördag!
Men gud så gott det lät=) Det ska jag absolut testa.
SvaraRadera