tisdag 11 december 2007

Foliebakad lax med Annas Fisksås

Fiskbilen kommer till byn varje tisdag. Visst är det underbart att få köpa färsk fisk. Goda röror har han också. Så en liten bakad potatis med en vitlöksdoftande räkröra kan det bli framåt kvällen. Middagen blev färsk lax i folie. Enkelt och gottigt! Barnen älskar denna rätt.

Foliebakad lax med Annas fisksås
4 pers.

4 bitar lax
10 cm purjolök
färsk dill
2 tomater
salt och vitpeppar
4 klickar smör
1 dl matlagningsgrädde
4 ark aluminiumfolie

Salta och peppra laxen. Lägg en kotlett på varje folieark. Fördela skivad purjolök, skivad tomat, klippt dill, grädde och smör över laxen. Vik ihop till ett litet paket. Tillaga i ugnen 200 grader i ca 30 minuter.

Annas Fisksås

2 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
1 msk senap
3 msk strösocker
0,5 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
salt och grovmalen svartpeppar

Blanda alla ingredienserna. Smaka av, krydda ev. lite till. Låt stå gärna en timme innan servering.

Servera den foliebakade laxen med kokt eller bakad potatis och Annas fisksås.

Tips! Till denna fiskrätt går det givetvis bra att använda andra fisksorter om man så önskar.

3 kommentarer:

  1. Himmel så gott det låter!!!!

    Detta måste testas ;)

    Kramra

    SvaraRadera
  2. Det är gottigt! Enkelt att göra också. kram!

    SvaraRadera