tisdag 11 december 2007
Köttfärssås på annat vis
Ja köttfärssås det är något som gärna lagas här, dock oftast i olika varianter. Jag hittade detta recept för ett antal år sedan. Minns inte var. Annorlunda och gott. Har aldrig sett köttfärssås med potatis i vare sig innan eller efter. Jag kan inte påstå att det på något sett smakar potatis, antar att det reder såsen. God är den! Italiensk köttfärssås skulle det vara.
Köttfärssås på annat vis
4p
500 g fläskfärs eller blandfärs
1 msk smör
2 finhackade gula lökar
2 råa potatisar
4 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 krm vitpeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
3/4 dl riven ost
1 dl grädde
Stek färsen och löken. Skala och riv potatisen fint, blanda i den i färsen tillsammans med tomatpuré, vatten, buljongtärning och kryddor. Koka utan lock i 15 minuter. Rör i ost och grädde och värm. Servera med valfri pasta.
Jag hade ett gäng cocktailtomater i såsen också.
Så kul att hitta nya varianter på denna "klassiker"
SvaraRaderaRiva morötter i brukar jag göra men aldrig potäter. Värt att testa.
SvaraRadera