Korssnitta fettet och bryn det knaprigt i i gjutjärnspanna. Lägg upp i form och efterstek i ugn till det är rosa. Ta fettet från ankan och fräs schalottenlök i. Slå på muscovadosocker, mustigt rödvin och mörk kalvfond och koka ihop. Cesta en apelsin och pressa i saften. Red av med majzena, smaka av. Koka körsbär, chipotlepsta och lite honung ett par minuter. Pensla ankbröstet och glaza under grillelementet. Skiva upp ankan. Slå såsen över. Strö över apelsincest. Servera med kroketter, rösti eller annan god potatis. Michelangelo
Grymt gullig bebis. Kollade du in mitt julbordsinnehåll. Godkänt, va?
SvaraRaderaHa en SUVERÄN jul med familjen och den gulliga lilla....
Michelangelo0
Tack detsamma! Ska göra inläggningen nu (ditt föregående inlägg), perfekt gå bort present till i morgon!
SvaraRaderaKorssnitta fettet och bryn det knaprigt i i gjutjärnspanna. Lägg upp i form och efterstek i ugn till det är rosa. Ta fettet från ankan och fräs schalottenlök i. Slå på muscovadosocker, mustigt rödvin och mörk kalvfond och koka ihop. Cesta en apelsin och pressa i saften. Red av med majzena, smaka av. Koka körsbär, chipotlepsta och lite honung ett par minuter. Pensla ankbröstet och glaza under grillelementet. Skiva upp ankan. Slå såsen över. Strö över apelsincest. Servera med kroketter, rösti eller annan god potatis.
SvaraRaderaMichelangelo
God Jul vännen !!
SvaraRaderaGod jul! Vilken söt tomte! :)
SvaraRaderaGod jul! Och vilken vansinnnigt söt liten tomtenisse du har :)
SvaraRadera