Juldagen
En skön julkänsla har infunnit sig, julklappar överallt. Barnen leker med sina grejor. Kommer säkert att ångra glitter-klistret som dottern fått. Maten brukar innehålla gårdagens alla godsaker på julbordet. Pysslet i köket består mest av - plocka in och ut ur kylskåpet. Dock bakas en liten dessert med julkryddor.
Saffrans Cheesecake med bär
6 portionskakor eller en stor form
Kexblandning
6 digestivekex
1 krm kanel
1 krm ingefära
1 dl flytande margarin
Fyllning
6 msk kesella
Kexblandning
6 digestivekex
1 krm kanel
1 krm ingefära
1 dl flytande margarin
Fyllning
6 msk kesella
½ pkt saffran
1,5 dl philadelphiaost light
1 dl socker
3 msk vaniljsocker
1 äggula
rivet skal och saft av en fjärdedels citron
1 äggvita
Garnering
Färska bär
1 tsk florsocker
Blanda kexblandningen och tryck ut i formarna/formen. Ställ kallt 20 minuter. Förgrädda i 200 grader i 7 minuter. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Blanda kesella, ost, socker, vaniljsocker äggula, citronskal och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ner den i smeten. Fördela fyllningen i formarna/formen och grädda i 15-20 minuter. Kyl. Servera cheesecaken kall med färska bär, pudra över florsocker.
1,5 dl philadelphiaost light
1 dl socker
3 msk vaniljsocker
1 äggula
rivet skal och saft av en fjärdedels citron
1 äggvita
Garnering
Färska bär
1 tsk florsocker
Blanda kexblandningen och tryck ut i formarna/formen. Ställ kallt 20 minuter. Förgrädda i 200 grader i 7 minuter. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Blanda kesella, ost, socker, vaniljsocker äggula, citronskal och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ner den i smeten. Fördela fyllningen i formarna/formen och grädda i 15-20 minuter. Kyl. Servera cheesecaken kall med färska bär, pudra över florsocker.
Lät inte dumt! Här blir det att försöka piffa upp rester av julmaten några dagar till känns det som:) God fortsättning!
SvaraRadera