tisdag 18 december 2007

Gratinerade grönsaker med tomatsås


Middagstips i Julstöket:

Inför den kommande julmaten så kan det behövas lite fräsch och lättare mat. Idag serveras det Gratinerade grönsaker. Ibland brukar jag ta hälften tomatsås och hälften bechamelsås och så lite riven ost ovanpå.

Gratinerade Grönsaker med tomatsås

2 morötter
3 palsternackor
1 squash
2 paprikor, olika färger
1 aubergine
1 broccolistånd
2 rödlökar
olivolja
salt och svartpeppar

Tomatsås:
2 burkar hela tomater
1 msk smör
¾ dl vitt vin
3 msk färsk hackad oregano
2 msk råsocker
salt och vitpeppar

2 dl Gratella gratängost

Skär grönsakerna i bitar. Hetta upp olja i en wok. Fräs grönsakerna nästan mjuka. Salta och peppra. Blanda tomater, smör, vin, råsocker, salt och peppar. Sjud 5 minuter. Tillsätt oreganon, sjud ytterliggare några minuter. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form, häll tomatsåsen över och täck med osten.


2 kommentarer:

  1. Perfekt mat nu innan "proteinbomben" kommer med all skinka, sill osv! Har inte upptäckt några problem hitills, men har ej agt ut ngn bild heller!

    SvaraRadera
  2. Hej ! Hur har ni det ? Cornelia har åkt på öroninflammation och trycket i örat blir emellanåt så stort att hon kräker, vit som ett lakan är hon - min lilla älskling. Nu har hon fått pencillin, som givetvis kom upp igen. Tack och lov fick hon förtur hos läkaren, dom såg vilket dåligt skick hon var i. Är ni friska och krya ? Kram Sara

    SvaraRadera