torsdag 1 maj 2008

Nästan höna i curry


En god men bortglömd rätt är kokt höns i currysås. Inte är det lätt att få tag på höns.
Eller har du sett det?
Någon gång har jag sett att Willys säljer kokhöns men nu är det länge sen. Så då får man göra det bästa av situationen - använd kycklinglårfilé. Denna del av kycklingen är så smakrik och saftig. Det går dessutom snabbt att laga - perfekt efter jobbet. En sallad till är gott!


(OBS!! glöm inte att rösta på min fisksoppa här)

Min fuskhöna i curry
4p

8 hg kycklinglårfilé
salt och peppar
lite olja eller smör att steka i

1-2 msk Curry - den gula vanliga
1 msk paprikapulver
4 dl vatten
2 buljongtärningar (jag tar kött)
1 msk gelé (vinbär eller nåt)
2,5 dl matlagningsgrädde
mjöl och vatten till redning

Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg över i en stekgryta. Fräs kryddorna i pannan du stekt kycklingen i - häll i vatten + buljongtärning. Sjud en stund. Tillsätt grädden + gelén. koka upp och häll såsen över kycklingen. Sjud 10 min och red sedan med mjöl och vatten.

1 kommentar:

  1. Men hej!
    Kul å se dig ute på banan igen! Massor med nytt sen jag var här sist! Hoppas ni haft en trevlig & mysig valborg!

    SvaraRadera