Nu är det definitivt sista chansen för de här gamla knölarna. Snart läggs potatisskalaren längst ner i lådan för ett tag fram över. Då är det bara Nypotatisar som gäller. Men en fylld bakpotatis är så gott. Sådär lagom på kvällen....
Räkröran som serverades till bakpotatisen den här gången kan såklart serveras till det mesta. Sallad, baguetter, som sås till fisk, som fyllning i en kall paj, på buffén, på en stekt smörgås. Ja till det mesta helt enkelt. Varför inte till ett gäng små fina nypotatisar?
Räkröran
4 p
1,5 dl lätt vispad grädde
½ dl creme fraiche
½ dl majonnäs
3 msk dill
1 msk citronsaft
½ kg handpillade räkor
2 kokta hackade ägg
salt och vitpeppar
hackad sommarlök
Blanda allt utom sommarlöken. Jag tycker det är godare och vackrare att servera den till.
Bakad potatis var längesedan i det här huset men det är himla gott och med röran till muuums. Ska kolla med svärfar om han har några "storpärer" kvar.
SvaraRaderaJa det var sannerligen länge sen men jag brukar faktiskt använda dom flitigt till grillat under sommaren!
SvaraRaderaHar kvar lite av vinterpotatisen, så både bakad och till grillen blir bra.
SvaraRaderaÅh så gott detta ser ut :-). Lite roligare än Gi burgaren jag har ätit till lunch idag. Må så gott! Kramar
SvaraRadera