tisdag 3 juni 2008

Fetalax med gurka

Jag som har haft så svårt för lax - och nu är det så jätte-gott! Den här rätten är perfekt för Nationaldagsfirande. Går fint att förbereda och för vår del som ska till stugan så krävs det en väldigt liten insats med få ingredienser. Ja köket i stugan är väl kanske inte riktigt lika utrustat med kryddor som hemma. Jag använde Philadelpihiaost med smak av feta och gurka. Är helt säker på att man kan använda vilken färskost som helst. Nästa gång ska jag blanda i färsk gurka i röran också. Testa det!

Dottern sa precis "men mamma vi måste fira flaggan på fredag - även om vi är i stugan". Självklart!

Trevlig helg på er alla! Laga lite fetalax med gurka.

Fetalax med gurka
4 p

4 laxfiléer
1 burk philadelphiaost - feta och gurka
några matskedar dill
salt och peppar
lite vatten
2 msk pressad citron

Blanda ost och dill. Lägg laxen i en ugnsform. Gör ett snitt i laxen och fyll. Salta och peppra. Pressa över lite citron. Häll lite vatten i botten på formen. Gratinera i 200 grader ca 15 minuter.

Servera med Nypotatis och en god sås. En gammaldags gurksallad till är underbart!

3 kommentarer:

  1. Både ser gott ut och låter gott efter din beskrivning!

    SvaraRadera
  2. Ännu ett smarrigt laxrecept som jag vill prova,inte sett den där osten här hemma. Ha de så mysigt i stugan!

    SvaraRadera
  3. Det här ska absolut testas!:)

    SvaraRadera