tisdag 23 december 2008

God Jul till er alla därute!!!




Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!!!
Många Julkramar från mig!!!!

onsdag 10 december 2008

Snöbollar till Moa

(bild lånad av arla)

I dag har jag haft besök av en liten söt dam som blev bjuden på Snöbollar med lime. Snöbollarna tillverkades av sonen på klassens julfest i måndags. Hon ville nu ha receptet så varsågod gumman! Hoppas du hälsar på snart igen.
Snöbollar med lime
35 st
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
3 dl havregryn
1 msk vatten
rivet skal och pressad saft av 1 lime
Garnering:Kokosflingor
Gör så här
Rör ihop smör och socker. Rör i vaniljsocker, kokos, havregryn, vatten, limeskal och saft.Forma runda bollar och rulla dem i kokos. Förvara i kyl eller frys.

tisdag 9 december 2008

Julalimporna!


Livet snurrar snabbt just nu, mycket jobb, mycket skola och så underbar jul, men inte kan man låta bli julalimporna! Täta skållade limpor som penslas med kaffe och sirap. Med julskinka på....längtar till julafton faktiskt.
Bakar du julbröd? Vilken är din favorit?
Mina julalimpor
2 st
Dag1:
1 kg rågsikt
2 l kokande vatten
Häll det kokande vattnet över mjölet. Jag gör det direkt i matberedaren men det går såklart bra i en bunke, rör det smidigt. Täck med plastfolie.
Dag 2
2 dl sirap
1 dl socker
1 pkt jäst utrörd i lite socker och vatten
1 msk salt
1 kg rågsikt
1 kg vetemjöl
Sätt igång maskinen eller armen . Tillsätt sirap, jäst, salt och mjöl. Mjölet ska tillsättas lite i taget - tills degen är fin - kan vara så att det behövs något mer eller något mindre mängd mjöl - obs den blir lite kladdig pga skållningen. Den ska vara det. Jäs i 2 timmar.ta upp degen på bordet och knåda den smidig. Forma två runda limpor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs 1 timme till. Ställ in dem i ugn 200 grader i ca 1 timme. Banka dem under och dem ska då låta ihåliga, då är de klara. Pensla dem med en blandning av: ½ dl kaffe, ½dl sirap, ½ dl flytande margarin och låt stå 5 minuter till. Ta ut dem och linda in bröden i handdukar.
De ska ej skåras förrän tidigast dagen efter. Om man kan låta bli.....
Sen vill jag tacka alla som lämnar fina kommentarer trots att jag inte hinner med riktigt - TACK allihop ni är så gulliga!!!