onsdag 28 januari 2009

Ingers Köttfärssås med oxsvans

Bild lånad av menyse.com


För ett bra tag sedan så fick jag ett recept på en annorlunda köttfärssås av Carina som i sin tur fått det av sin svärmor Inger, tack snälla. Här i byn har jag inte hittat någon oxsvans, har glömt att be världens bästa Konsumhandlare, får nog göra det. På Willys hade dem oxsvansar och då glömde jag förstås köpa där, veckan innan jul så upptäckte jag dem i hyllan på Willys - äntligen. Trodde jag ja....efter att ha stått i lång kö så upptäcker jag att det inte alls är oxsvansar jag har i korgen - DET ÄR GRISSVANSAR. Tillbaka med dem i hyllan och fortfarande ingen köttfärssås med oxsvans. Efteråt ångrade jag mig för jag hade nog kunnat göra på lite grissvans eller vad tror ni? Jag tänkte i alla fall delge er receptet - om ni har bättre tillgång på oxsvans än jag. Visst låter det spännande?


Ingers köttfärssås med oxsvans

1 kg oxsvans
1 kg färs
4 st gula hackade lökar
10 st burkar tomater
en bukett - rosmarin, timjan, valfri mängd basilika, oregano,
salt och peppar
10 klyftor vitlök
1 tub tomatpuré


Bryn svansar och färs, salta och peppra. Bryn löken. Tillsätt övriga ingredienser utom basilika och oregano + några burkar vatten. Låt koka 12 timmar, rör om då och då. Smaka av med mer salt, peppar, oregano och basilika. När allt kokat klart - ta bort buketten med örter och oxsvansbenen. Servera med Spagetti!!

10 kommentarer:

  1. Det låter väldigt angenämt! Ska absolut prova någon gång! Den långa koktiden tror jag gör susen! Oxsvans!

    SvaraRadera
  2. Ja är man ett köttfärssås freak så är man.....

    SvaraRadera
  3. Häftigt det där har jag aldrig lagat! Kanske blivit extra knorr med grissva....nej den var dålig!
    Ha det bra Annamaria/Karin

    SvaraRadera
  4. Oxsvansar är toppen. Blir jättegod, mustig buljong om man kokar dem länge. När du får tag på svansarna, köp många och passa på att göra oxsvanssoppa också!

    Många hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera
  5. Ett riktigt långkok m.a.o. Det ska bli kul att se en bild på grytan din.
    Lycka till nu med jakt på svans och kamera.

    Må så gott/Mimmi

    SvaraRadera
  6. Ett riktigt långkok m.a.o. Det ska bli kul att se en bild på grytan din.
    Lycka till nu med jakt på svans och kamera.

    Må så gott/Mimmi

    SvaraRadera
  7. Jag gjorde "svansfärssås" i helgen, jag la till 1/2 dl portvin för sötmans skull.
    Resultatet? Underbart gott!!!

    SvaraRadera
  8. Ormen: åh vad avis jag blir. Nu ska jag banne mig beställa på Konsum. Hoppas de kan ta hem....

    SvaraRadera
  9. Nu ÄR dem beställda av världens bästa Konsumhandlare!

    SvaraRadera
  10. Bra beslut!
    Maten räcker till ett kompani.
    Jag väntar ivrigt på din åsikt,
    och jag vet att ditt kök kommer att dofta underbart en hel dag.....
    Lycka till!

    SvaraRadera