onsdag 1 maj 2013

Banoffeepaj med hallon



 
1 maj och ledig dag! Vad passar väl bättre än något riktigt smarrigt till fikat??!! För det här är jättegott! Inget krångligt alls. Jag gillar det lite syrliga med hallonen till det den söta kolan i pajen. Nästa gång ska jag testa passionsfrukt.
 
Banoffeepaj med hallon

1 burk sötad kondenserad mjölk
200 g digestivekex ca 14 st
80 g smält smör
2 dl vispad vispgrädde
3 skivade bananer
Färska hallon
Riven mörk choklad

Koka burken med kondenserad mjölk i 1,5 timme (ja burken ska alltså inte öppnas). Se till att burken alltid är täkt med vatten, fyll på efter hand om vattennivån sjunker.
Smula kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en en rund bakform eller pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna.
Bred kolakrämen på kexbotten. Skiva bananerna över kolasåsen och toppa med grädde.

1 kommentar:

  1. Hej! Undrar när/var man ska ha i hallonen? MVH Karin, som just råkat googla fram detta recept

    SvaraRadera