onsdag 15 maj 2013
Diskfri Rabarberpaj
Ja, kanske inte helt diskfri Paj men nästintill. Pajdegen görs klar direkt i grytan. Väldigt smidigt! Just i denna paj så hoppade vi över kanelen, vill man ha det så tar man det såklart, ca 1-2 msk över äpplena. Pajdegen kan användas till även annan frukt eller bär.
Bästa pajen utan disk
7 rabarber (lite beroende på storlek)
150 g smör
1.5 tsk bakpulver
1 dl socker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
På rabarberna i formen: 1,5 msk vaniljsocker och 1 dl socker.
Smält smör, blanda i resten. Degen ska inte vara helt smulig utan lite mer smörig och mjuk. Lägg rabarber i formen. Häll på vaniljsocker och socker. Täck med pajdegen. Grädde i ugnen ca 25-35 minuter, tills gyllenbrun färg.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Den står klar för gräddning på spishällen, så till kvällen bjuds det på paj i mitt hem!
SvaraRaderaHälsningar Catharina
Perfekt onsdagsmys med andra ord!
SvaraRadera