torsdag 27 juni 2013

Fredagsgrill - Baby back ribs


 
"Äta med fingrarna mat" har vi verkligen här. Så mört och så gott! Min bonusson som är lika mattokig som jag har varit hemma och pysslat. Vi kokte dessa små goda Baby back ribs och sen penslade med god glace och grillade. Självklart serveras dessa med Friterade Pommes, Cole slaw och en röd Barbequesås. Det går åt en hel del kött eftersom det mesta är ben - så räkna 500 g/person i alla fall. Vi var lata idag och köpte färdig Glace - men jag är helt säker på att denna GLACE från www.gottgrillat.se är helt superb till detta!
 
Ska jag vara riktigt ärlig så kokade vi dem lite för länge (nästan 2 timmar) och dem blev oerhört möra men kanske något svåra att grilla. Så det räcker alltså att koka dem 1 timme.
 
Jag gillar lite sådär sötstarka ribs, så jag brukar pensla lite extra flytande honung på och strö lite chiliflakes över.
 
Baby back ribs
 
Baby back ribs
Vatten
Lök i klyftor
Slantad morot
salt och vitpeppar
Lagerblad
 
Glace
 
Sjud köttet i ca en timme. Pensla sedan med glace och grilla dem tills dem får fin färg. Pensla med glace några gånger under tiden.
 
Röd Barbequesås
 
1,5 dl chilisås (vanlig typ Heinz)
1,5 dl sirap
curry efter tycke och smak
lite sambal oelek

Blanda allt och låt stå någon timme.
 
 
 



onsdag 26 juni 2013

Jespers Lantbröd


Jag har rymt från köket och tagit några dagars semester från spisen....

När jag började blogga igen för några månader sedan så visste jag knappt om min släkting Jesper. Så härligt det är när man upptäcker att det finns fler med samma intresse som en själv! Så nu tyckte jag det var dags - Jesper bakar betydligt oftare än jag och sååå fina bröd!

Vem skulle inte vilja ha en skiva av detta härliga Lantbröd?

Tack för att du ville dela med dig av både foto och recept Jesper! Hoppas innerligt att du vill baka mer och återkomma här på bloggen.

Tänk detta bröd till en god soppa, nu närmar det sig dags för ÄNGAMAT! Ja det ska jag laga snart!

Jespers Lantbröd

ca. 1,7 kg ljust lantbröds mjöl
4 tsk salt
2 dl sirap (helst bröd sirap)
1 pkt jäst
1/2 dl flytande margarin
1 l vatten
( 1 dl krossade linfrö om man vill)


Smält margarinet och häll i vattnet, värm till 37 grader. Blanda ner jästen, sirap och tillsätt nästan allt mjöl spara lite till utbakningen, tillsätt saltet på slutet.Låt jäsa i 90 minuter,  forma degen till 4 runda limpor. Låt jäsa på plåt i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader, sänk till 200 grader när du sätter in bröden.  Baka dem 45-46 min längst ner i ugnen.
Pensla med vatten när du tar ut dem ur ugnen.
Om man vill ha frö på bröden: pensla med vatten och rulla brödet i en djup tallrik, jag brukar ha pumpa kärnor, havregryn, havre kärnor samt svarta/ vita sesam frön.

Lycka till!

Med vänlig hälsning, Jeppe

måndag 24 juni 2013

Grillmästare - en andraplats knep jag!

Ja, nu har våra tre finalistrecept lagats. Som jag misstänkte så vann Grillguiden med "Memphis Style Ribs med grillad potatissallad och Coleslaw med valnötter", en mycket värdig vinnare! Grattis!

Men....jag kom faktiskt 2:a!!! Med min "Grillad Porchetta med karrébacon, soltorkad tomat och mozzarella ".

På 3:e plats kom www.gottgrillat.se - Grattis till det! Dessutom kommer ni att få se mer av www.gottgrillat.se här på min blogg framöver. Så håll utkik!



 2:a plats i Årets Grillmästare 2013 på ICA.se

Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

söndag 23 juni 2013

Vitlöks och parmesankyckling


Hoppas ni alla har haft en superfin och härlig midsommar! Det har jag!

Kyckling, vitlök, parmesan och grädde - ja, det kan väl inte gå fel? Just det! Så himla gott kan jag meddela. Ni måste testa det här, passar både till vardag och som bjudmat. Vi är förtjusta i tomat och löksallad med trädgårdens gröna på. Självklart passar det med alla former av sallad till den här rätten.

Till er kära läsare som gärna äter LCHF så passar detta utmärkt att servera utan ris.

Nu ska jag berätta något roligt! I nästa blogginlägg ska ni få träffa min släkting Jesper! Han bakar fantastiskt! Så håll utkik!!

 Vitlöks och parmesankyckling

4 kycklingfiléer
2 buljongtärningar (jag tog en grönsak och en kött)
2 pressade vitlöksklyftor
5 dl grädde
1 dl riven parmesanost
salt, vitpeppar och paprikapulver

Sätt ugnen på 200. Lägg delade kycklingfiléer i en ugnsform, krydda. Smula över buljongtärningarna, pressa över vitlöken och häll över grädden. Strö över riven parmesan. Gratinera i mitten av ugnen ca 40 minuter. Täck med folie om ytan blir för mörk.

Servera med ris och goda grönsaker!

onsdag 19 juni 2013

Midsommartårta


Tänk att så få ingredienser kan bli något så underbart gott! Svärmors Rulltårta, fylld med halvmosade jordgubbar och grädde. Den bakas och fylls med fördel dagen innan servering, vilket jag gillar! Allt som går att förebereda är så smidigt. Desto mer tid till att mysa med nära och kära på Midsommarafton.
 
Önskar er alla en riktigt härlig Midsommar!
 
 
 
Midsommartårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
 
Fyllning och garnering:
5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
riven choklad
 
Ugn: 250°
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 5 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa pappret på kakan och låt svalna.     
 
Fyllning och garnering: Halvmosa knappt hälften av jordgubbarna, eller skär den i mindre bitar. Bred grädden på botten och lägg på jordgubbar. Rulla ihop kakan från långsidan. Garnera med grädde, jordgubbar och riven choklad.
 

tisdag 18 juni 2013

Midsommarsill

Ja nu närmar det sig härliga midsommar! Jag tillhör den skara som har lite svårt för just den klassiska midsommarsillen - Matjes. Om den hamnar i en god lag med tomat och annat gott så fungerar det perfekt. Urspungsreceptet kommer från Peter, därav dess namn.

Här är ett par olika supergoda varianter. Snabba båda två! För ni har väl inte missat 5-minuters-sillen? Mycket god och användbar.

Midsommarsill

1 äpple
½ morot
½ palsternacka
1 skiva fullkornsbröd
salt
2 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
½ krm salt
vitpeppar
1 salladslök
1 pkt 5-minuters-sill
1 ask ansjovisfiléer

Skär äpple och rotfrukter i små bitar. Skär brödet i krutonger. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten i 2 minuter. Låt det rinna av. Rosta krutongerna i en stekpanna. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Skär salladslöken fint. Blanda dressing, rotfrukter, äpple och salladslök. Skär sillen i bitar och lägg upp på ett fat. Lägg över skuren ansjovis, rotfruktsvinägrett och krutonger.

Peters midsommarsill

4 brk matjessill
8 msk hackad gul lök
4 msk hackad purjolök

Lag:
8 msk ättiksprit
8 msk matolja
3 dl strösocker
4-5 dl krossade tomater
2 tsk krossade kryddpeppar
2 tsk svartpeppar

Varva, sill, lök och purjolök i en glasburk. Blanda lagen. Häll lagen över. Låt stå ett dygn innan servering.

måndag 17 juni 2013

Pastagratäng a lá Anna

När jag lagar Långkokt Köttfärssås (Bolognese) så gör jag en rejäl sats. Så smidigt att ha i frysen. Familjen älskar spagetti och köttfärssås och det gör förvisso öven jag men också lite annan variation. I dag fick det bli en smarrig Pastagratäng. Missa inte den klippta gräslöken på, den är "pricken över i" liksom!
 
Vill också säga STORT TACK till alla er som röstat på mig i ICA´s Grillmästartävling. Inväntar nu med spänning fortsättningen.
 

 
Pastagratäng a lá Anna
 
Köttfärssås till 4-5 pers.
 
Pasta av valfri sort
Hackad paprika
Skivad tomat
Riven ost
 
Bechamelsås
 
25 g smör
1 dl mjöl
5-7 dl mjölk
salt och vitpeppar

Smält smöret och tillsätt mjöl. Vispa slätt. Tillsätt mjölk, lite i taget, vispa hela tiden. Det ska bli en ganska lös vit sås. Smaksätt med salt och peppar. Smaka av tills det är gott. Sjud såsen ca 5 min. Detta för att mjölsmaken ska försvinna.
 
Koka pastan ca 1/3 av tiden, häll av. Lägg pastan i ugnsform, häll köttfärssås över, paprika och tomat på och bechamelsås över det. Sist riven ost. Gratinera i ugn 15 minuter tills den får fin färg.
 
Servera med goda grönsaker och klippt gräslök.

söndag 16 juni 2013

Sista dagen för röstning!!

Nu är det sista dagen för röstning (om jag förstått rätt) - så snälla hjälp mig!! 

Jag ligger tvåa nu....

http://www.ica.se/recept/arets-grillmastare/


http://www.ica.se/recept/arets-grillmastare/

fredag 14 juni 2013

Fredagsmys - Rallarfärs från Skåne!



För många år sedan blev jag bjuden på Rallarfärs hos min moster i Skåne. En underbar färsvariant! Går att variera med det mesta såsom paprika, svamp eller majs. Det här är originalreceptet. Rallarfärsen blir bara godare av att lagas dagen innan. Servera med en klick Creme fraiche med eller utan pressad vitlök.


Ett gott bröd till är ett måste, även sallad smakar fint till! Ett surdegsbröd med stora hål i, gott gott gott! Det här är köpt på Hovs bageri i Växjö.

Sen förstås - snälla, fortsätt hjälpa mig till finalplats i ICA´s Grillmästartävling, rösta gärna här:

http://www.ica.se/recept/arets-grillmastare/

Rallarfärs

500 g blandfärs
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
½ purjolök
1 burk krossade tomater ca 400 g
2 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
1-1½ tsk chilipulver eller chiliflakes för mer hetta
½ pkt bacon
1 burk vita bönor i tomatsås (Heinz är bäst)

Stek lök, purjolök och bacon i strimlor. Tillsätt färsen och stek, finfördela. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud 15 minuter. Tillsätt vita bönor, värm. Smaka av med ev mer kryddor.


bloggtavling-widget-v4.png Sommaren är här och med den grillsäsongen! Testa att grilla grönsaker som komplement till köttet. På ICA.se hittar du många bra recept.
 



 

onsdag 12 juni 2013

Örtlax i ugn



Oj, så många fina studenter jag har sett i dag. Många äter studentmat dessa dagar och det ska vi få förmånen att göra i morgon. Dessutom vet jag på förhand att det blir såååå god mat. Den här veckan är rolig och stressig som småbarnsmamma. Skolavslutningar, födelsedag och terminsavslut på jobbet närmar sig. Så då blir det snabblagad mat - men det måste inte betyda läskig mat. Laga lax! Snabbt, nyttigt och mycket gott! Dessutom ofta till bra pris.

Jag råkade slinka förbi Bröd och Sovel och fick i vanlig ordning med mig ett fantastiskt surdegsbröd (se bild nedan). Dagens tips - köp bröd där! Ja, deras mackor och desserter är också helt fantastiska.

Sen förstås: Snälla - ge mig din röst i ICA´s Grillmästartävling, klicka på bannern nedan "Jag tävlar". Jag tävlar med: Grillad Porchetta med karrébacon, soltorkad tomat och mozzarella

Örtlax i ugn

4 laxfiléer (Salmo salar)
1 burk creme fraiche
1 burk Philadelphiaost
1 msk rivet citronskal
1-2 msk pressad citronsaft
hackad dill
hackad gräslök
1 tsk torkad dragon
salt och vitpeppar

På fisken:
Citronpeppar och salt

Lägg laxen i en ugnsform. Krydda fisken. Blanda allt till såsen och häll över laxen. Sätt in i ugn ca 20 minuter.

Servera med kokt potatis, färsk dill, sparris och citronklyfta.

bloggtavling-widget-v4.png Vad brukar du ha på grillen? Fisk passar utmärkt på grillen, varför inte testa på att grilla lax? Hitta recept och tips på ICA.se!




tisdag 11 juni 2013

Snälla - hjälp mig, rösta rösta rösta!!!


Jag behöver er HJÄLP...igen. Jag har åkt ner till en andraplats. Snälla fortsätt rösta på mitt tävlingsbidrag till ICA´s Grillmästartävling!! Du kan rösta en gång varje dag!!!

En underbart saftig och god Grillad Porchetta med karrébacon, soltorkad tomat och mozzarella

Du kommer direkt dit via denna länk (eller tryck på bannern nedan "Jag tävlar"):

http://www.ica.se/recept/arets-grillmastare/

Tack på förhand!


 
 
bloggtavling-widget-v4.png Vad brukar du har på grillen? Testa byta ut köttet och grilla kyckling istället! Hitta recept och grillinspiration på ICA.se.

måndag 10 juni 2013

Somrigt kycklingfat med aioli


 Ännu mer LATMAT, fräscht och somrigt. Alltiett mat - ja så kan man nog sammanfatta detta härliga somriga kycklingfat. Antingen ugnssteker man en hel kyckling och delar i bitar eller så köper man en färdiggrillad. Kycklingrester passar utmärkt till detta fat. Det som liksom gör det är denna underbara sås - AIOLI. På fatet lägger du det du gillar bäst, jag valde ugnsbakade potatis, rödlök och morötter, kokt sparris, tomater och finhackad gräslök. Sen då till det bästa - den krämiga och goda aiolin. Ja, du gör först en majonnäs som du sedan smaksätter. Det ska vara vanlig mat eller rapsolja, inte olivolja den här gången. Det blir för kraftig smak.
 
....och glöm inte....snälla fortsätt rösta, se bannern nedan.

Anna Pannas Aioli

3 äggulor
1 tsk rödvinsvinäger
3 dl mat eller rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk grillkrydda
salt och vitpeppar
cayennepeppar

Häll ägg, vinäger, senap i en bunke. Vispa med elvisp, vispa medans du häller i oljan droppvis. Nu har du gjort en majonnäs! Smaksätt med vitlök och kryddor, smaka av.

Gör en rejäl sats majonnäs när du ändå håller på. Håller ca 1 v i kylen. Ta fram och smaksätt som du vill. Du kan blanda med lite creme fraiche också om du har lust.




 
bloggtavling-widget-v4.png Sommaren är här och med den grillsäsongen! Testa att grilla grönsaker som komplement till köttet. På ICA.se hittar du många bra recept.

söndag 9 juni 2013

Italienarens köttfärssås





Ja, som ni vet så var vi på besök hos Smålands italienare i Alvesta på mors dag. Dottern åt såklart Spagetti Bolognese. Italienaren delar glatt med sig av sina recept - fast i ärlighetens namn så tror jag minsann att detta var hans frus skapelse - för hon fyllde i när han började berätta. Jag är rysligt förtjust i olika sorters köttfärssås. Den här varianten var såååå god. Inte en enda kunde lyckas hitta bitarna av selleri - så vips hade dem ätit det utan och blinka. I andra varianter av Bolognese är det väldigt många olika ingredienser, den här är det rätt få men ändå så god! Självklart får den koka i gamlamorfars gamla stekgryta!

Här äter vi gärna Barillas pasta - när vi inte köper från italienaren förstås. Vilken pasta gillar du bäst?

Pssst....glöm inte rösta på mitt Grillrecept i ICA´s Grillmästartävling, klicka på bannern nedan. Du kan rösta 1 gång/dag!

Italienarens köttfärssås

500 g blandfärs
1 burk krossade tomater - och ja även han sålde MUTTI tomater.
1 finhackad gul lök
2 finhackade morötter
2 finhackade selleristjälkar
1 msk buljong eller 1 buljongtärning (kött eller grönsak)
2 dl vatten
½ tsk torkad basilika
salt och vitpeppar

Till servering
Spagetti (jag gillar Barillas bäst)
Riven Parmesanost
Färsk basilika
Svartpeppar

Fräs lök, morötter och selleri. Tillsätt färsen och stek. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt övriga ingredienser, sjud minst 1 timme under lock. Tillsätt mer vatten om det behövs.




bloggtavling-widget-v4.png Vad brukar du ha på grillen? Fisk passar utmärkt på grillen, varför inte testa på att grilla lax? Hitta recept och tips på ICA.se!

fredag 7 juni 2013

Symöteslåda - och glöm inte rösta

bloggtavling-widget-v4.png Vad brukar du ha på grillen? Fisk passar utmärkt på grillen, varför inte testa på att grilla lax? Hitta recept och tips på ICA.se!


Receptet på Grillrätten hittar du här

För många år sedan blev jag bjuden på denna goda pastarätt hos min kära syssling Helena. Går snabbt att svängs ihop efter jobbet. Barnen kanske kan vara lite tramsiga när det gäller grönsaker men här i den här rätten slinker dem ner av bara farten. Jag har nog ändrat lite i det ursprungliga receptet - men gott är det!

Symöteslåda
400 gr strimlad kassler
2 dl frysta ärtor, paprika och majs (ta mer om du vill)
3 dl grädde
1 msk dragon
15 cm strimlad purjolök
salt och vitpeppar
1 paket fjärilspasta
2 dl riven ost
 
Koka pastan nästa klar och lägg i en ugnsform. Fräs kassler, grönsaker, purjolök och dragon någon minut. Tillsätt grädde och koka upp. Häll över pastan, strö riven ost över. Gratinera i ugn tills det får fin färg.
 
Servera med en god Tomat och löksallad, tomater och gul lök i skivor, ringla över lite balsamicocreme, olivolja, flingsalt, svartpeppar och klippt gräslök.
 
 
 
 
 

 


tisdag 4 juni 2013

Grillmästartävling! Snälla rösta på mitt bidrag...


Nu är det dags! För några dagar sedan så presenterade jag mitt bidrag Grillad Porchetta med karrébacon, soltorkad tomat och mozzarella till ICA´s tävling "Årets Grillmästare". Porchetta är fantastiskt saftigt och smakrikt - ni måste testa!!!

Kära läsare - nu behöver jag er hjälp. Rösta gärna på mitt bidrag, klicka här :

grilltavling-banner.png



Det finns mängder av goda tillbehör till grillad Porchetta här på bloggen såsom tex:

Sommarens kalla sås

Tomat och löksallad

Tzatsiki

Supergoda röda barbequesåsen

Nypotatiswok











 

Pasta Carbonara



På Mors dag så blev jag bjuden på pizza! Ja det kan tyckas tråkigt och vardagligt men det här är inte vilken pizza som helst. För något år sedan så var jag och genomförde en utbildning tillsammans med en kollega i Alvesta. Planen var thaimat men där var stängt och vi konstaterade att vi tar en pizza på "det lilla haket" som låg bredvid där vi skulle tillbringa eftermiddagen. Vilken tur att det blev så - för där hittade vi underbar italiensk pizza och dessutom italienska produkter. Doften påminde mig om när jag var barn och vi åt pizza på Pizzeria Venezia i Växjö, inte alls konstigt visade det sig för denna ägare fanns med i bilden då. Han älskar att dela med sig av sin matkunskap, berättar gärna hur man ska tillaga osv. Ett paradis för en sådan som mig. Så det följde med hem både pasta, panchetta och parmesan. Det enda jag ångrar är att jag inte köpte mer. Pssst....en gigant påse riven parmesan ligger dock i frysen.

Självklart går det att laga Carbonara på våra svenska bacon - men dem är egenligen för rökiga. Panchettan är mildare och så mycket godare.

Pasta Carbonara

Spaghetti till 4-5 pers
2.5 dl vispgrädde150g Panchetta (lättrökt italienskt bacon)100g riven parmesanostsalt och grovmalen svartpeppar
äggula

Börja med att skära panchettan i strimlor. Koka upp vatten med 10 g salt/l och häll i pasta, koka al dente. Stek panchettan gyllenbrunt, tillsätt vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och grovmalen svartpeppar.
Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan och rör om försiktigt över svag värme 30 sek. Smaka av och tillsätt ev lite mer salt.
 
Servera din pasta carbonara med extra riven parmesan ev en äggula och avsluta med lite nymalen svartpeppar och klippt persilja.


 

söndag 2 juni 2013

Grillad Porchetta med karrébacon, soltorkad tomat och mozzarella

bloggtavling-widget-v4.png Sommaren är här och med den grillsäsongen! Testa att grilla grönsaker som komplement till köttet. På ICA.se hittar du många bra recept.

Nu ska det tävlas mina vänner! Jag har blivit inbjuden till ICA´s Grilltävling för oss matbloggare. Så nu vill jag be er om hjälp - om några dagar kommer ni att kunna rösta på mitt bidrag här på bloggen. Så jag återkommer - kika nu in mitt bidrag - Grillad Porchetta!

Porchetta är ursprungligen en italiensk rätt. Där kött (oftast Karré) skärs till ett "ark" som fylls med diverse godsaker - man tar helt enkelt det man gillar. Det här är min variant - fylld med karrébacon (ICA´s), soltorkad tomat, mozzarella och kryddor. Blir oerhört saftigt och smakrikt kött där smaken även finns inuti köttet. Jag har använt hel fläskkotlett (kallas ofta för fläskytterfilé) till min porchetta.

Grillad Porchetta

 I bit hel fläskkotlett  (fläskytterfilé)        
salt och vitpeppar
10 strimlade soltorkade tomater i olja - och gärna inlagda med örter
1 mozzarella
2 tsk oregano
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 paket karrébacon (finns på ICA)

Sätt ugnen på 125°. Putsa och skär ett snitt längs med kotlettraden  så att den kan vikas ut till en stor platta. Salta och peppra på båda sidor. Lägg på skivad mozzarella, strimlad soltorkad tomat, karrébacon, paprikapulver, oregano och vitlökspulver. Rulla ihop och bind ihop med stekgarn.
Stick in en termometer i köttet. Grilla porchettan till 70° innertemperatur. Lägg porchettan i aluminiumfolie i 15 minuter.


Skär porchettan i skivor. Servera med sommarens kalla sås, en fräsch tomat och basilikassallad, ugnsbakade potatis eller varför inte en god Potatispaté


  




Tomat och basilikasallad


 

lördag 1 juni 2013

Chokladfondant en ljuvlig skapelse

Ja ordet fondant blev jag bekant med för många år sedan. Jag vann en recepttävling, en Grillmeny. Jag och maken fick åka till Grythyttan och laga mat, ja och för all del äta mängder av god mat och dricka oerhört goda och exklusiva viner. Vi lagade då Rådjur och till det POTATISFONDANT.

Det ska vi inte göra nu, utan nu blir en godare variant av Fondant med ljuvligt mjukt chokladigt innehåll. Den ska inte vara som kladdkaka utan mycket lösare...det får gärna välla ut ljuvlig choklad när man sätter skeden i den. En klick grädde och färska bär passar utmärkt till. Filéeade apelsiner är också gott. I dag blev det jordgubbar.

Chokladfondant

200g choklad
200g smör
4st ägg
2dl socker
1dl kakao
1dl vetemjöl

Smält smöret på spisen och blanda i chokladen tills allt smält samman. Vispa ägg med socker tills sockret löser sig.Vispa ner chokladsmöret tillsammans med ägget och sockret. Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpat.

Slå upp i portionsformar. Baka dem i 220 grader i ca 7-12 minuter. Allt beror på ugnen. Testa er fram! Fondanten ska vara hård på ytan och mjuk och rinnig i mitten.