måndag 8 juli 2013

Kassler och grönsaksgratäng

Så trevligt med fler Gästbloggare, den här gången är det Charlott Holm som har lagat mat och fotograferat. Hos Charlott serveras det oftast LCHF-mat och just den här gratängen är en sådan. Även om denna gratäng fungerar alldeles utmärkt vare sig man vill äta med eller utan kolhydrater. Blomkål och broccoli är dessutom mina favoritgrönsaker, särskilt i varm form. Jag har gjort en liknande gratäng med falukorv, fungerar också bra.

För mig som gillar att förbereda mat så passar den här gratängen utmärkt! Tack Charlott och VÄLKOMMEN åter!

Kassler/broccoli/blomkålsgratäng

~ 1 gul lök
~ 5 dl grädde
~ ca. 500-600gr kassler
~ 4 dl riven "hushållsost"
~ 2 broccoli buketter & motsvarande mängd blomkål
~ salt, vitpeppar, svartpeppar

~ koka blomkål & broccoli i saltat vatten 4 min
~ strimla/tärna kasslern, och fräs till den i stekpannan
~ lägg kasslern i botten på en ugnsform & fördela broccoli/blomkål över
~ hacka löken & fräs i rejält med smör
~ tillsätt sedan grädde, ost & kryddor i stekpannan
~ rör om & låt puttra ett par minuter
~ häll såsen i ugnsformen & gratinera i mitten av ugnen 225 grader ca 15 min




2 kommentarer:

  1. Ser riktigt gott ut kassler var länge sedan jag åt:)

    SvaraRadera
  2. Ja härlig sommarlunch, ungarna gillar också :-)

    SvaraRadera