onsdag 31 juli 2013

Omelett med kantareller






Det här är nog ändå bland det godaste man kan äta. Kanske att det är lite extra gott om man plockat svampen själv men även köpta smakar alldeles fantastiskt bra! Dessutom snabbt tillagat. Vi åt detta till lunch med ett grovt knäckebröd till. Omelett är smidig och bra mat, fyllningen kan varieras i det oändliga. Kokt skinka med ost är gott men krämiga kantareller slår nog det mesta.

Omelett med kantareller

1 portion

2 ägg
1 kryddmått salt
vitpeppar
2 msk grädde
smör

1 näve Kantareller
salt och vitpeppar
1 dl grädde

Fräs kantarellerna tills vätskan försvunnit, krydda. Tillsätt grädde och sjud någon minut.

Omeletten:
Vispa snabbt ihop allt med en gaffel. Smält smör i en pannan, häll i smeten och vänd runt pannan. Lyft smeten lite med en gaffel. Sänk värmen och låt omeletten stelna, ta av den från värmen när den fortfarande är krämig på ytan.

Vänd upp omeletten på en tallrik och fyll den med krämiga kantareller och strö över lite persilja eller gräslök.

Ät och njut!

4 kommentarer:

  1. Ja verkligen, bland det godaste i "kantarellväg".

    SvaraRadera
  2. Men GUD SÅ GOTT! Älskar kantareller, både att plocka och äta :)

    SvaraRadera
  3. Jag kan bara hålla med dig Maja! Underbart att även plocka! Hoppas på lite regn snart så det blir gott om höstkantareller :-)

    SvaraRadera