måndag 29 juli 2013

Falsk ostkaka med squash

 
I ärlighetens namn så hade jag aldrig kunnat gissa att denna goda ostkaka innehåller Squash eller zuccini - men jodå så är det! Jag slängde ut en fråga här på bloggen och även på bloggens Facebook-sida ang. tips på vad jag kan göra med all squash. Fick detta tips som kallas Falsk Ostkaka, supergott!
 
För att se om denna falska variant dög så fick såklart svärmor och mormor godkänna den. Båda åt med god aptit! Jag serverade med blåbärssylt och jordgubbssylt. Blåbärssylt var godast och om jag hade haft hjortonsylt så är jag säker på att den varit i särklass bäst.
 
Nästa gång ska jag ta några av mandlarna och bara finhacka dem, jag gillar lite tugg.
 

Falsk ostkaka
9 dl squash (skalad och urkärnad)
4 ägg
1dl socker
4 msk mjöl
1/2 l gräddmjölk
2 malda bittermandlar
25 malda sötmandlar

Koka squashen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl och mixa den slät.
Vispa ägg och socker och tillsätt de övriga ingredienserna. ( Smeten är väldigt lös och ska vara det) grädda i form i 200 grader i ca 45 min.

8 kommentarer:

  1. Jag har hört mycket gott om squash i kakor, och är själv sugen på att testa detta! låter som en god kaka :)

    SvaraRadera
  2. Ja det är liksom sådär skumt så man inte kan låta bli att testa :-) Man kan göra som en morotskaka fast med squash har jag hört.

    SvaraRadera
  3. Det här verkar gott, skall prova det.

    SvaraRadera
  4. Wow - ser fantastiskt gott ut!

    Vad tycks om dagens äppelpaj recept på inredningsvis?

    Äppelpaj med kanelglass

    SvaraRadera
  5. Fick tips av min grannkompis om ett gott recept på squash, hon skulle maila till mig och hoppsan det var ju från dig :) hoppas du haft en toppensommar vi ses väl till veckan :)
    Maran Marie

    SvaraRadera
  6. Hej Anki-itte! Ja prova, är mycket gott även om det kan verka skumt!

    Hej Jon! Hasselnötter i pajen ska jag testa nästa gång! Tack för tips! Ska kika in din blogg mer noga!

    Hej Marie! Så roligt!! Fniss *** Jag har haft det super, hoppas du också haft det! Visst ses vi!!!

    SvaraRadera
  7. Mycket gott, har gjort den ett par gånger nu, men jag har i 1-2 extra bittermandlar och mer vanlig mandel med. Det blir ännu bättre :)

    SvaraRadera
  8. Hej Anette! Tack för tips! Jag tänkte mer mandel som inte är helt malen nästa gång, med lite mer tugg.

    SvaraRadera