torsdag 22 augusti 2013

Min snabba Lövbiff


Efter några veckors tid på sjukhus med sonen som brutit benet så var längtan efter matlagning och hemlagad mat stor. Krafter till något mer avancerat fanns inte men denna härliga lövbiffsgryta passar perfekt. Går snabbt att göra och smakar ändå sådär lite extra gott.

Vilken är din favorit-snabbmat?

Sen nu när det finns alla dessa underbara grönsaker att handla på torget. I dag blev det vaxbönor, kokta och vända i lite smör. Så gott! Egenodlade tomater och så klippt persilja. Så här års öser jag persilja på det mesta, både vackert, gott och nyttigt.



Min snabba lövbiff

4 rejäla skivor lövbiff
2 skivade gula lökar
3 dl grädde
3 msk kinesisk soja
salt och vitpeppar

Strimla köttet. Fräs löken gyllenbrun, lägg upp på ett fat så länge. Stek köttet mycket snabbt på hög värme i omgångar, inte allt på en gång. Då blir köttet kokt och inte stekt. Krydda med salt och peppar. Blanda ner löken, tillsätt soja och grädde. Sjud 3 minuter, smaka av och krydda mer om det behövs. Klart!

Servera med kokta vaxbönor och tomater. Om man vill så passar såklart klyftpotatis eller ugnsbakade rotfrukter alldeles utmärkt.
 

2 kommentarer:

  1. Mums:) Och vaxbönor är min favorit:)

    SvaraRadera
  2. Ja dem är supergoda! Brukar du frysa in dem Milla? Råa eller lättkokta?

    SvaraRadera