Nu har syster och hennes sambo blivit firade - både födelsedag och så ny lägenhet. Överaskningsfirande! Min andra syster fick stå för Flyttgröt - som blev underbart gott Apelsinris och jag stod för bröd och pålägg. Det blev ett riktigt smarrigt Långpannebröd med vallmo och solrosfrö. Perfekt när man är många eller till buffé.
Långpannebröd med vallmo och solrosfrö
1 plåt
50 g jäst
½ dl olja
5 dl mjölk
2 tsk salt
½ dl sirap
15-17 dl vetemjöl special
250 g kesella
Värm mjölk och olja till 37 grader. Rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser (degen ska släppa bunken då är det lagom med mjöl). Kör i assistent i 15 minuter 8eller för hand minst 20....). Jäs sedan i 45 minuter. Olja och mjöla en ugnsplåt. Tryck ut degen. Jäs 20 min till. Skär sedan rutor i degen så blir det lättare att skära fina rutor efteråt. Pensla med ägg och strö över vallmofrö och solrosfrö. sätt i ugn 225 grader i ca 15 min. Stick med sticka och kolla så den är genombakad.