Kall marinerad fläskfilé, pastasallad och så en härligt krämig bönsallad. Livet är väl härligt ändå! Det här är perfekt att ta med sig - ut på utflykt i vårsolen eller för min del så kan det bli en tur till stugan. Hur ser din helg ut? Först ska vi nu äta lunch hos min älskade Mormor som "bara" är 84 år i år. Vi blir idag bjudna på pannbiff med lök. Finns det något godare - mat hos Mormor. Nej, jag tror inte det faktiskt - hon är fantastisk!!
Ha en underbar helg allihop och stor kram!
Som sagt - rösta gärna också på min fisksoppa HÄR
Kall Marinerad fläskfilé 8 pers.
Görs med fördel dagen innan
800 g fläskfilé
salt och peppar
Marinad
3 dl rapsolja
3 msk chilisås
2 vitlöksklyftor
1,5 dl äppelcider
0,5 dl kinesisk soja
rivet skal från en halv citron
1 msk dragon (kan även bytas ut mot timjan)
salt och grovmalen svartpeppar
Putsa filén, salta och peppra rejält. Stek köttet i en stekpannan tills filén fått fin stekyta. Stek färdigt den i ugnen ca 40 minuter. Gör under tiden marinaden. Koka upp cider, pressad vitlök, soja, dragon, chilisås och citronskal. Blanda det kokta med olja. Låt köttet svalna något. Skär köttet i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat – häll marinaden över. Förvara i kylskåp.
Görs med fördel dagen innan
800 g fläskfilé
salt och peppar
Marinad
3 dl rapsolja
3 msk chilisås
2 vitlöksklyftor
1,5 dl äppelcider
0,5 dl kinesisk soja
rivet skal från en halv citron
1 msk dragon (kan även bytas ut mot timjan)
salt och grovmalen svartpeppar
Putsa filén, salta och peppra rejält. Stek köttet i en stekpannan tills filén fått fin stekyta. Stek färdigt den i ugnen ca 40 minuter. Gör under tiden marinaden. Koka upp cider, pressad vitlök, soja, dragon, chilisås och citronskal. Blanda det kokta med olja. Låt köttet svalna något. Skär köttet i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat – häll marinaden över. Förvara i kylskåp.
Mumsig Bönsallad
2 burkar kidneybönor
2 burkar kikärtor
2 burkar creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
salt och vitpeppar
Skölj av bönorna med vatten i ett durkslag. Blanda allt. Fungerar alldeles utmärkt att göra dagen innan om man vill. Denna sallad kan varieras i det oändliga. Prova med linser eller andra bönor, andra kryddor, färsk chili, dijonsenap – det går helt enkelt att ta det man tycker om!
2 burkar kidneybönor
2 burkar kikärtor
2 burkar creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
salt och vitpeppar
Skölj av bönorna med vatten i ett durkslag. Blanda allt. Fungerar alldeles utmärkt att göra dagen innan om man vill. Denna sallad kan varieras i det oändliga. Prova med linser eller andra bönor, andra kryddor, färsk chili, dijonsenap – det går helt enkelt att ta det man tycker om!
Kall pastasallad med fetaost
Kokt kall pasta
Rödlök i skivor
Färsk oregano
Cocktailtomater
Gul paprika
Majs
Fetost i bit
Pesto
Skär grönsakerna och fetaosten i önskad storlek. Blanda allt. Ställ svalt någon timme innan servering.
Kokt kall pasta
Rödlök i skivor
Färsk oregano
Cocktailtomater
Gul paprika
Majs
Fetost i bit
Pesto
Skär grönsakerna och fetaosten i önskad storlek. Blanda allt. Ställ svalt någon timme innan servering.
2 kommentarer:
Hallå! Vad kul att du hade varit förbi min blogg! =) Ja, visst är det härligt med stark mat!!!
Fläskfilén såg otroligt god ut den med!!
maste kolla:)
Skicka en kommentar