Nu mina käre läsare så ska jag och hela min älskade familj bege oss till stugan i 4 veckor. 4 veckor utan internet - det ni! Vi får väl se hur det går (om jag verkligen kan hålla mig så länge...). Maten vi ska äta består av härlig fräsch somrig mat. Potatissalladen ovanför är väldigt enkel och mycket god. Äkta semestermat.
Stug-potatisallad
5 kokta potatisar i bitar
1 hackad rödlök
1 burk "kall sås" tror det var gräslök och vitlök
2 dl lätt creme fraiche
salt och svartpeppar
gräslök
Blanda allt, låt dra någon timme.
Servera med färdigköpt rostbiff som du själv marinerar lite extra. Lite olja, lite balsamvinäger och lite flytande honung. Kryddor efter behag. Lägg upp köttet fint på ett fat och ringla marinad över.
Servera med rostad lök. grekisk sallad med skivad fetaost är underbart till. Så vackert också!
Nu önskar jag er alla en riktigt härlig sommar och semester för er som har det! Glöm mig inte jag återkommer!
torsdag 3 juli 2008
Stugkäk kan det nog heta
Etiketter:
buffé,
festmat,
grönsaker,
husmanskost,
kryddor,
kött,
mat att förbereda,
mysmat,
sommarmat
tisdag 1 juli 2008
Sommarkyckling
Somrigt, enkelt och väldigt gott. Kyckling, gurka och bacon. Går dessutom utmärkt att förbereda. Passar bra att göra till många - till sommarens trädgårdsfest kanske.
Sommarkyckling
4p
4 kycklingfiléer
1 pkt stekt bacon i små bitar (eller två om man som vi älskar stekt bacon)
4 dl grädde
1 buljongtärning (jag tog kött)
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk senap
1 dl gräslök
10 cm skivad gurka
Stek eller grilla filéerna, salt och peppra. Kör dem klara antingen i pannan eller i ugnen ca 20 min. på 200 grader. Kok upp grädde, vitlök, buljongtärning, senap, salt och peppar efter behov red ev. med lite mjölredning om du vill. Sjud några minuter. Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat, häll såsen över, strö över stekt bacon,skivad gurka och hackad gräslök. Servera med ugnsbakade potatis/grönsaker eller ris.
En god sallad till är också ett måste. Jordgubbar och melon är underbart i sallad!
Sommarkyckling
4p
4 kycklingfiléer
1 pkt stekt bacon i små bitar (eller två om man som vi älskar stekt bacon)
4 dl grädde
1 buljongtärning (jag tog kött)
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk senap
1 dl gräslök
10 cm skivad gurka
Stek eller grilla filéerna, salt och peppra. Kör dem klara antingen i pannan eller i ugnen ca 20 min. på 200 grader. Kok upp grädde, vitlök, buljongtärning, senap, salt och peppar efter behov red ev. med lite mjölredning om du vill. Sjud några minuter. Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat, häll såsen över, strö över stekt bacon,skivad gurka och hackad gräslök. Servera med ugnsbakade potatis/grönsaker eller ris.
En god sallad till är också ett måste. Jordgubbar och melon är underbart i sallad!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)