
          Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!!!
                                    Många Julkramar från mig!!!!
                                                                 (bild lånad av arla)

Min Nudelwok
4p
3 st strimlade kycklingfiléer
1 gul lök
1 pkt färska sockerärter
½ zuccini
2 skivade vitlöksklyftor
6 mycket tunna skivor färsk ingefära
½ finhackad färsk chili (utan kärnor och hinnor)
2 msk soja
2 msk soja
2 msk hoisinsås
2 msk ostronsås
2 msk sweet chlisås
Värm upp stekpannan till mkt hög temp. Stek kycklingen, tillsätt sedan grönsakerna, stek 3 minuter. Häll i såserna. Rör hela tiden. Salta vid behov. Det går snabbt - så ha riset klart innan. Grönsakerna ska fortfarande vara krispiga! Servera med Basmatiris.



 Nu är det dags att nominera din matbloggsfavorit. En hel lista finns här ute i listen på massor av härliga matbloggar. Nomineringen är enkel och du klickar bara här. 



 För ett tag sedan så var det en kock med härstammning Asien på TV. Inför OS skulle han laga kinesisk mat. Så självklart har det serverats min variant OS-kyckling här hemma med inspiration från denna kinesiska kock! Väldigt fräscht, krispigt och gott! Vill man så går det såklart utmärkt att utesluta kyckling.


I det här huset serveras det inte överdrivet mycket pasta. Det blir mest pasta med kättfärssås eller möjligen carbonara. När vi tog svängen om Stockholm och gamla Stan så åt vi underbart god pasta. Krämig, gräddig, svamp och så oxfilé. Allt blandat med perfekt kokt pasta. Så nu fick jag för mig att laga något liknande. Oxfilé fanns ingen i butiken så det fick bli fläskfilé. Laga det här till fredagsmyset, servera med ett glas rött. Underbart god pasta!




 Nu när det är lite svalare ute så blir jag så Höstig! Blir sugen på mustiga grytor, hembakta grova bröd, kantareller och så varma koftor och lite andra nyinköpta höstiga kläder. I mitt skafferi hade jag samlat på mig en hel massa "slattar" av mjölsorter och annat gott. Det är dock en salig blandning av gram och decilliter - eftersom det var slattar så fick endel vägas och endel fanns det mer av så då fick det bli decilliter. Hoppas det går fint ändå. Så då fick det bli 2 saftiga bröd på det. Väldigt lättbakat - bara att röra ihop och hälla i bakformar. Under tiden bröden svalnade så plockade vi kantareller....recept och bilder kommer snart....
 Många har rynkat på näsan när jag säger Tomatmarmelad. När de väl vågar smaka denna delikatess på en bit mogen brie så är uppsynen en annan kan jag säga. Prova - så enkelt att laga och så oändligt gott! Prova på en rostad macka också...ungarna här bara älskar den.
 Efter 3 veckor på ostkusten och sen några dagar på västkusten så måste jag nog erkänna att det är väldans gott att vara hemma. Denna lilla kycklingrätt hemma på soldäck. Svalt porlande Rosévin till. Tänk om livet vore som sämst när det är så här.
 Ja då har det gått 4 hela veckor. Det är inte klokt - det går för fort. 4 veckor fyllda av härlig semester och massor av god mat. Nu då? Massa extra kilo. Suck! Måndag - då ser ni en liten köttbulle fara runt här i byn och kilona de bara ramlar av....eller? Det där med och banta är inte min grej men köttbullerejs - det är fint det. Sen om en månad så börjar dansen - då åker skorna på sen bär det av. Ja ja nog om det. Ni måste bara prova följande lilla underbart goda tilltugg. Till drinken, på buffén eller som tillbehör till en måltid eller förrätt. När som helst helt enkelt. Nästa gång för min del blir till en fin pilsner när det är OS.....
Nu mina käre läsare så ska jag och hela min älskade familj bege oss till stugan i 4 veckor. 4 veckor utan internet - det ni! Vi får väl se hur det går (om jag verkligen kan hålla mig så länge...). Maten vi ska äta består av härlig fräsch somrig mat. Potatissalladen ovanför är väldigt enkel och mycket god. Äkta semestermat.

 Somrigt, enkelt och väldigt gott. Kyckling, gurka och bacon. Går dessutom utmärkt att förbereda. Passar bra att göra till många - till sommarens trädgårdsfest kanske. 









Jag som har haft så svårt för lax - och nu är det så jätte-gott! Den här rätten är perfekt för Nationaldagsfirande. Går fint att förbereda och för vår del som ska till stugan så krävs det en väldigt liten insats med få ingredienser. Ja köket i stugan är väl kanske inte riktigt lika utrustat med kryddor som hemma. Jag använde Philadelpihiaost med smak av feta och gurka. Är helt säker på att man kan använda vilken färskost som helst. Nästa gång ska jag blanda i färsk gurka i röran också. Testa det!
Nu är det definitivt sista chansen för de här gamla knölarna. Snart läggs potatisskalaren längst ner i lådan för ett tag fram över. Då är det bara Nypotatisar som gäller. Men en fylld bakpotatis är så gott. Sådär lagom på kvällen....
 Det är inte mycket min käre make inte tycker om att äta. Han älskar lever - det säger väl allt. Det serveras inte här, jag har inte lärt mig äta denna delikatess (?????). Men varm smörgåstårta som är så gott!!! Det äter han inte. "Smörgåstårta ska vara kall" - äsch vilket skitsnack! Det är supergott! Det går alldelels utmärkt att göra en hel rund tårta men när det bara är jag och barnen så gör vi en halv. Receptet är till en halv - men hög tårta.
Som matbloggare så har man ibland turen att få smaka lite nya produkter.  Jag blev för ett tag sedan inbjuden till Skansen för provsmakning av Vika bröds nyheter. Eftersom jag har sådär 50 mil till Skansen så kunde jag tyvärr inte deltaga. I stället så fick jag dessa härliga knäckebröd på posten.
