Varför - undrar jag?? Har du något bra tips - vad ska jag göra? Kanske ända utvägen är att köpa en till?
Min goda Rabarberpaj
11 små rabarber (så nu är det nästan tomt)
200 g smör
3,5 dl mjöl
3/4 dl socker som strös över rabarberna
1,5 dl socker i degen
3 msk sirap
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen - 225 grader. Skiva rabarberna och lägg i en pajform. Strö sockret på dem. Smält smöret, häll i övriga ingredienser i grytan (så slipper du disk). degen ska vara mjuk, lite smulig och glansig. Fördela degen över rabarberna. Sätt in i ugnen och grädda i ca 25 minuter - den ska gyllenbrun härlig färg. degen ska kännas lite knäckig. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Jag gör denna vaniljsås på Mormors vis:
2 äggulor
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl grädde
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden. Blanda äggblandningen med grädden och rör ner vaniljsocker.
8 kommentarer:
Mina rabarber är likadana!! Jag har vräkt på gödsel så de rackarna borde nå taknocken, men inte då!! Tror jag ska köpa nya och plantera någon annanstans och se om de tar sig bättre!
Åh, jag älskar rabarber, bakade en paj med rabarber, jordgubbar och ett marängtäcke, otroligt gott! Har tyvärr inga tips att ge eftersom jag är bortskämd med svärmors:)
Hoppas att du får en härlig kväll!:)
Oj så gott! Väntar fortfarande på rabarbern här i norrland!
Den pajen ska jag prova när väl rabarbern kommit upp lite mer. Ska man verkligen gödsla? Hämtar också min hos svärmor.
liza: jag får nog göra som du - köpa ny.
marias kakburk: den pajen låter underbar - maräng är sååå gott.
Lina: hörde att ni har massor av snö - är det så hos dig också?
karinw: jag vet inte om man ska gödsla eller inte - men när de inte ville växa så tog jag till det jag kunde tänka mig - ny jord och så lite kobajs!
Åh! Rabarberpaj! Yummi!
Och gissa vad jag kom på nu... hmm vi har(läs hade) ju rabarber i trädgården, stora fina feta stänger :-) MEN där de en gång va ligger nu en JÄTTEhög med ris från trädgården, hade helt glömt bort rabarberna!
Kan det kanske kommit upp något under.. hmm jag få la ta ett litet ki i eftermiddag :-)
Det är så himlans gott med den allra första.... sen går det naturligtvis ner ännu fler.Idag gjorde jag chutney av ett gäng.
Hur kan man lyckas klanta till ditt enkla recept???? Det skar sig liksom,smöret smet så jag hade i mer mjöl och socker, såg bedrövligt ut men den blev kanongod ändå!Länkade till dig så de får se en snygg bild.
Skicka en kommentar