Ärligt talat så är nog det här bland det godaste i fiskväg jag har lagat. Jag tycker allt som oftast att jag är allmänt dålig på fiskmatlagning men det här är underbart! Här är det inte alldeles enkelt att hitta gös och det är inte direkt den billigaste fisken så om du hittar en annan fast fisk så funkar det utmärkt. Denna fina men så enkla sås passar också till lax.
Halstrad Gösfilé med gul paprikakräm
4p.
4 fina gösfiléer eller annan fast fisk
smör
2 gula paprikor
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
2 dl fiskbuljong
2 msk creme fraiche
½ dl mjölk
salt och vitpeppar
Hacka paprikan och löken, skala vitlöksklyftorna. Fräs en kort stund i stekpanna, slå på buljong. Sjud 10 minuter. Mixa såsen helt slät i mixer, tillsätt creme fraiche, mjölk, salt och vitpeppar.
Halstra fisken, salta och peppra.
Jag serverade fisken och denna härliga paprikakräm med ett gott potatismos med sockerärter i.
7 kommentarer:
Varsågoda ett recept:
Isterband Ingestad
Isterband (från Scan) steks upp i högsta värme med smör, lök, röd paprika, chilisås och rödkryddor (chili, paprika, cayennepeppar, tabasco), salt & peppar och smulas med gaffel efterhand som de spricker. Potatismos, går bra med pulvertyp, kokas upp i kastrull. När steket är färdig hälls alltihop över i kastrullen och rörs om ordentlligt. Klart att serveras.
Andreas Lundstedt "hyllades för att ha kommit ut som HIV-positiv". Vad är det för en merit!?!? Så djävla äckligt.
Pris och pris, förresten, stora bloggpriset också, Den Nya Vågen har fått sitt Etablissemang. *gäsp* Den verkligt mäktige aktören *surf, surf* här är jag: ett osynligt svart hål, vars enorma gravitationsfält omfattar hela bloggsfären.
- Peter Ingestad, Solna
Hej! Jag har utmanat dig;) Kolla in min blogg!
Åh låter super gott!
Hoppas att du karlar dig från magsjukan.
Kram Malin
Vilken fantastiskt blogg!
Låter jätte gott! Den där såsen blev jag nyfiken på.. :)
Kraxpelax: tack för receptet.
Whoarewe: okej, jag kollar hos dig
Malin: ja har haft halft kan jag nog säga...min laktosmage med...den vill inte ha sånt. Hur är det med er? Kramizzzar
Agnes: tack så jättemycket o välkommen hit!
kardemummagumma: ja den är så oändligt mycket godare än vad den låter faktiskt. Så enkel o bra med.
Såsen ser verkligen god ut! Kan tänka mig att den passar väldigt bra till gösfilé! Ha de gott! Å välkommen på trädgårdsparty då! :-D Vad vill ni ha?? Den där kvarnen i GRönhögen kände jag till men det var nog tur ni inte satsade på den, inget vidare läge alls...
Skicka en kommentar