Google+ Followers

tisdag 10 september 2013

Ingefärspäron

 
Ja jag kanske är gammaldags som gillar det här men det struntar jag i. För det här är riktigt gott! Påminner mig om moster Janet och gamlamormor. Det här fick vi som efterrätt, ofta efter en middag med inkokt lax eller en underbar slottsstek. Det där med mat och minnen är speciellt.

Ingefärspäron

1.5 kg päron (gärna en mindre fast sort, ex. gråpäron)
1 l vatten
9 dl socker
5 bitar ingefära (som bitsocker ungefär)

Koka upp lagen. Skala päronen men spara gärna skaftet. Lägg i päronen och sjud dem ganska mjuka, dock inte så de kokar sönder. Dem ska kännas lite hårdare än när man sticker i potatis. Lägg päronen i en stor burk och häll över lagen. Låt svalna och stå i kyl minst 1 dygn innan servering.

Mina päron fick koka i 12 minuter men andra år har jag kokat dem både längre och kortare det beror på vilken sorts päron det är.

Servera päronen med grädde. I dag fick de sällskap av blåbär. Det finns många som har lite chokladsås på.

6 kommentarer:

Christina Johansson sa...

Åh så gott! Ingefärspäron fick vi hos min fina farmor. Serverades med lättvispad grädde! Jag gjorde själv förr, men det är måånga år sedan nu!

annamaria sa...

Då får du göra lite goda päron och mat-minnas fina farmor. Härligt!

Millas Hälsoblogg sa...

Vad spännande detta lät har aldrig smakat denna kombo:)

annamaria sa...

Det är supersmarrigt Milla! Du får prova helt enkelt!

Susanna sa...

Har letat efter ett bra recept på just ingefärapäron! Ska verkligen laga deet nu är hösten är på ingång!

Med vänlig hälsning, susanna

pepparpeppar.wordpress.com

annamaria sa...

Ja gör det Susanna så ska jag kika in på din blogg :-)