Kyckling och kronärtskockshjärtan - vilken kombo! Perfekt mat på sportlovet eller varför inte till ett gott vitt vin på lördagskvällen. Jag har använt en smaksatt creme fraiche - självklart går det bra att variera den. Enkelt och supergott! Om du vill äta vegetariskt - ta bort kycklingen och öka mängden kronärtskockshjärtan och champinjoner.
Kronärtskyckling
4 p
800 g kycklinginnerfilé
vitpeppar och salt
kronärtskockshjärtan på burk
1 squash
6 champinjoner
Sås:
1 brk lätt creme fraiche med tomat och basilikasmak
1 dl grädde
½ dl vitt vin
Riven ost
Skivad tomat
Stek filéerna,skivad squash, skivade champinjoner - krydda. Lägg kyckling, svamp, sqaush och kronärtskockshjärtan i en ugnsform. Häll över såsen,
Koka upp. Häll över kycklingblandningen. Strö över ost och lägg på skivad tomat. Gratinera i ugnen 200 grader tills rätten fått fin färg. Servera med vad du tycker om - bulgur, ris, pasta...eller bara en god matig sallad.
10 kommentarer:
Yummie! Har saknat dig. Hur går det med forskningen?
Tack vad snällt sagt! Jo det går kalasbra - spännande och svårt på en gång. Något helt annat än det vanliga systerarbetet i alla fall.
Hej! Maten ser så god ut. Jag är glaaad att du är tillbaka, om så bara för en stund. Har varit tomt utan dej !!! *stor kram*
Det ser supersmaskigt ut. Det blir en bra maträtt till mina kronärtskockor. Får vänta ett tag till de växt upp i köksträdgården, men sen./mimmismat
Åh, vad härligt med ett inlägg från dig, har saknat dem! Ser kalasgott ut!
Än en gång har du räddat vår lördagkväll...testade receptet igår, var sugen på nåt nytt med kyckling och det här var verkligen supergott, du är så duktig!
Kram
Mia C i Karlskrona
Tack snälla ni, jag blir alldeles tårögd....Ni gör verkligen så det känns kul att blogga igen!
Hejsan! Jag har börjat kika på din blogg lite nu och då eftersom jag är intresserad av att laga mat och jag har nu testat denna med kyckling och kronärtskockor. Serverade bulgur till. Det var supergott, förutom att jag kanske tyckte att det var lite smaklöst men pojkvännen satte toppbetyg =)
Hejsan Katja! Välkommen till min blogg! Jätte-kul med respons på mina recept!
MUMS!Jag vill testa detta NU!
Skicka en kommentar