torsdag 25 september 2008

Chimi Churri kryddad biff



Chimi churri - en fin kryddblandning med oregano, lök, salt, persilja, vitlök, paprika och råsocker i. Du hittar den här hos Aromia. Det står att den kan användas till fläskkött och som barbeque-krydda. Jag tycker den var kanon till min helstekta biff. Om du inte får tag på chimi churri - så krydda med det du gillar bäst.

Chimi churri kryddad helstekt biff med kantarellsås
4p

hel biff till 4 pers. (jag räknar ca 250g/pers. - vi är hungriga här....)
3 msk chimi churri
salt

Kantarellsås

2-3 dl kantareller delade i större bitar
lite mjöl
½ buljongtärning
1 dl vatten
2.5 dl grädde
salt och vitpeppar

Mortla kryddorna. klappa in dem i köttet runt om + salta. Sätt in i ugnen 150 grader, termometern ska visa 60 grader, linda sen in köttet i folie, låt ligga 20 minuter. OBS!! det är viktigt med folie-tiden, köttet behåller sin köttsaft och blir underbart mör.
Under tiden köttet är i folie - gör såsen.
Fräs svampen, pudra över någon matsked mjöl, tillsätt buljongtärning och vatten. Sist i med grädden. Sjud 5 minuter.

Servera med valfri potatis-variant och wokade grönsaker. ÅÅÅÅÅHHHHHH det är så gott!


Sen vill jag be om ursäkt för min dåliga uppdatering sista tiden men just nu är jag i slutspurten av mitt projekt så det är mycket jobb och skola ( har precis påbörjat en mycket spännande och intressant Magisterutbildning med inriktning mot missbruk och beroende) just nu. Ska försöka bättra mig. Ha en superhärlig helg allihop.

Snart ska jag avslöja en hemlis.....jag ska vara med i SM som har med mat/bak att göra återkommer.......

5 kommentarer:

dempa sa...

detta låter supergott! vad använder du helst för typ av kött? ryggbiff?
har gjort fransyska och rostbiff, helstekt i ugn och sen i folie, men tycker ändå inte det blivit hundra, det blir inte så mört som finare kött helt enkelt.

i onsdags stekte jag en varsin ryggbiffskiva åt mig och frugan hastigt och hårt i pannan, sen in i ugnen med stektermometer. 150 grader i ugnen, 58 grader i köttet. voilá!

annamaria sa...

Hej dempa! Hel biff funkar både med ryggbiff och innanlårsbiten. Din variant låter smaskens men jag har faktiskt aldrig testat skivor i ugn efter stekning, jag steker dem klara i pannan. det kanske är bättre att göra som du beskriver?

dempa sa...

jag tror du får bättre koll på exakt innertemp, så att risken för att översteka tex en oxfilébit är inte särskilt stor. det blir GRYMT gott och mört om man steker i ugnen..

Anonym sa...

Den där kryddmixen har inte jag testat, kanske ska göra en beställning.
Vad spännande med SM, jag är jättenyfiken!

Anonym sa...

Ser syggt & gott ut!! SM låter spännande, nu får du berätta mer!! Lycka till med allt! Kram