
Färsk pasta, saftiga goda färsbollar och så en mustig långkokt tomatsås. Yes! Hösten är här. Jag älskar höst. Har precis planterat höst blommor och ljung ute. Dessutom börjat en Universitetsutbildning - Magisterutbildning inom missbruk och beroendevård. Spännande och intressant! Perfekt mat att lägg i matlådan när det är dags för skola (eller jobbet förstås) också.
Färsbollar och tomatsås
800 g blandfärs
1 finhackad lök
2 äggulor
½ dl mjölk
15 cm finhackad purjolök
salt och vitpeppar
Fräs lök och purjo. Blanda med färs och övriga ingredienser. Forma stora bollar. Stek i pannan och med fördel steks de färdigt i ugnen.
Koka en god tomatsås till och servera med färsk pasta.
Hur gör du din bästa tomatsås?
3 kommentarer:
Bästa tomatsåsen innehåller mycket vitlök, basilika & en gnutta balsamvinäger. Den får gärna puttra läääänge också!
Kul att läsa lite. Har ingen kurs på G ännu. Läste Drycker i våras. Lycka till på kursen!
Köttbullar i tomatsås är såå gott! Jag brukar göra en spansk variant där jag blandar färsen med färsk koriander, vitlök, salt & peppar & en klick creme fraiche! Sen rullarna jag STORA köttbullar (clementiner) & steker runtom i en stor panna, slår på ett par burkar krossade tomater och låter stå och puttra ca 1½ timme, såsen vette sjutton hur jag gör egentligen, men jag står o provsmakar, pepprar, saltar lite till, nån droppe citron, buljong, balsamvinäger... En riktigt god tomatsås ska iaf. stå och puttra länge!
Skicka en kommentar