lördag 6 september 2008

Höstmat - Färsbollar och TomatsåsFärsk pasta, saftiga goda färsbollar och så en mustig långkokt tomatsås. Yes! Hösten är här. Jag älskar höst. Har precis planterat höst blommor och ljung ute. Dessutom börjat en Universitetsutbildning - Magisterutbildning inom missbruk och beroendevård. Spännande och intressant! Perfekt mat att lägg i matlådan när det är dags för skola (eller jobbet förstås) också.

Färsbollar och tomatsås

800 g blandfärs
1 finhackad lök
2 äggulor
½ dl mjölk
15 cm finhackad purjolök
salt och vitpeppar

Fräs lök och purjo. Blanda med färs och övriga ingredienser. Forma stora bollar. Stek i pannan och med fördel steks de färdigt i ugnen.

Koka en god tomatsås till och servera med färsk pasta.

Hur gör du din bästa tomatsås?

3 kommentarer:

lina sa...

Bästa tomatsåsen innehåller mycket vitlök, basilika & en gnutta balsamvinäger. Den får gärna puttra läääänge också!

Anonym sa...

Kul att läsa lite. Har ingen kurs på G ännu. Läste Drycker i våras. Lycka till på kursen!

Anonym sa...

Köttbullar i tomatsås är såå gott! Jag brukar göra en spansk variant där jag blandar färsen med färsk koriander, vitlök, salt & peppar & en klick creme fraiche! Sen rullarna jag STORA köttbullar (clementiner) & steker runtom i en stor panna, slår på ett par burkar krossade tomater och låter stå och puttra ca 1½ timme, såsen vette sjutton hur jag gör egentligen, men jag står o provsmakar, pepprar, saltar lite till, nån droppe citron, buljong, balsamvinäger... En riktigt god tomatsås ska iaf. stå och puttra länge!