onsdag 15 oktober 2008

Nudelwok


Lättlagat, smidigt, supergott ja de positiva orden om Wok kan bli en lång lista. Dessutom går det att variera i det oändliga. Jag har länge varit på jakt efter lite tjockare nudlar - tycker ofta att de jag har köpt varit för tunna och inget bra att woka. Provade nu Mrs chengs färdigkokta nudlar - funkar utmärkt och lagom tjocka.

Har du något bra tips på var jag hittar okokta tjocka nudlar så mottages detta tacksamt!

Min Nudelwok

4p

3 st strimlade kycklingfiléer

1 gul lök

1 pkt färska sockerärter

½ zuccini

2 skivade vitlöksklyftor

6 mycket tunna skivor färsk ingefära

½ finhackad färsk chili (utan kärnor och hinnor)

2 msk soja

2 msk soja

2 msk hoisinsås

2 msk ostronsås

2 msk sweet chlisås

Värm upp stekpannan till mkt hög temp. Stek kycklingen, tillsätt sedan grönsakerna, stek 3 minuter. Häll i såserna. Rör hela tiden. Salta vid behov. Det går snabbt - så ha riset klart innan. Grönsakerna ska fortfarande vara krispiga! Servera med Basmatiris.

19 kommentarer:

Hanna sa...

Mmm, wok är superbra mat, det är snabbt, det är gott, du kan kasta i vad som helst! =)

lina sa...

Jag är också på jakt efter tjockare nudlar. Åt udonnudlar på ett japanskt ställe, och det var så gott, tjocka och härliga. Beställde efter det udonnudlar från renee voltaire, de var väl ok men inte alls lika tjocka. Så jag hoppas du får tips på var man kan hitta sådana!

Anonym sa...

Jag har testat din kaka och den var helt fantastisk! Den kommer jag att göra flera gånger!

Anonym sa...

Tänkte också tipsa om Udonnudlar, köpte som Lina från renee voltaire, men du kanske kan hitta bättre (och billigare!) från en asiatisk butik.

dempa sa...

Hej!
Kollade med en kompis som jobbar hos Sveriges största importör av japanska livsmedel (Naoi Group) och det ska finnas tjocka japanska udonnudlar på Japanska Torget, Tegnergatan 6 i Sthlm. För dig som mig bor i Göteborg så kan det finnas på ICA Focus, Gårda.

Familjen M sa...

Hej vännen
tack för ditt inlägg.
har förstått via facebook och lisa att något tråkigt har hänt.
hoppas att det ordnar upp sig!
kram Malin

Anonym sa...

Men hej! va gott det där såg ut!! Nudlar var länge sen jag åt! Tack för grattis-hälsningen & hoppas du får en fin dag! Må så gott!

Anonym sa...

Hej!
Måste bara tacka för dina fina recept! Hoppas att din dröm att göra en egen kokbok går i uppfyllelse någon gång. Jag skulle då köpa den!
Har testat både dina piroger, kebabbiffar och raggmunkar. Ikvälöl blir det färsk pasta med fläskfilé och pinjenötter ;)
Trevlig helg!

annamaria sa...

Hej Anna! Precis när man har som allra mest dåligt samvete för att man inte hinner med bloggen som man vill så kommer det en sådan kommentar - tack snälla den behövdes verkligen! Jag är en liten liten bit på väg med kokbok - jag gör en lokal kokbok tillsammans med kyrkan, där mina och andras recept finns med. En bra början! I kväll blir det god mat hör jag - den rätten är ljuvligt god med lite rött också....stor kram!

Anonym sa...

Hej igen!
Fantastiskt god pasta! Har ätit det som blev över till lunch idag och det var verkligen supergott! Barnen (1 och 3 år gamla) åt med god aptit. Tyvärr blev det inget rödvin till igår eftersom jag skulle ut och springa, men nästa gång kanske :)
Vad roligt att göra en lokal kokbok, det är ju en bra bit på vägen!
Håller utkik efter nya recept när du har tid/ork/lust att uppdatera! Fram till dess fortsätter vi att testa de äldre recepten!
Måste erkänna att jag gjorde veckans handlingslista utifrån din blogg. Att jag hittade den var en ren slump, men väldigt mycket värt eftersom det känns som att fantasin just nu tryter lite vad gäller matlagningen..
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram från Anna

Anonym sa...

Hej! Tänkte bara meddela att vi nu har lyckats få tag på skalade pistagenötter! Den som väntar på något gott... :) Ha det gott!

Anonym sa...

Nä!! Nu saknar jag dig FÖR mycket!! Nu får du komma tillbaka! Kram...

annamaria sa...

Åh kryddan jag önskar verkligen att dygnet har fler än 24 timmar. Jag arbetar som en galen, läser som en galen och så har jag blivit av med min älskade morfar. Livet är tufft nu men jag ska försöka...tack för att du påminner mig.

Även tack till er andra som påminner mig.....kram på er alla

Försäljningschef sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej vännen!!! Menar du att du varit i Stockholm utan att informera mig, din fuling :) Jag är inte så frekvent läsare tyvärr numera, då livet går i 200 knyck för det mesta. Hoppas allt är bra med dig!! Vi måste höras!! Tusen kramar

Bara en liten pärla sa...

det där såg riktigt smaskigt ut!

Vi delar samma dröm om att skapa en egen kokbok - vi borde egentligen gå ihop alla matbloggare och skapa en egen receptbok eller något...vore väl ingen tokig idé?! =)

Nåja..en dröm iaf, hoppas nån av oss lyckas nå vårt mål :)

Anonym sa...

Hej

Skulle kolla runt lite bland "mina" bloggroll-bloggar.

Hoppas allt är bra

Anonym sa...

wow her var det mye godt å sikle på , mmm:)

Malik Gson sa...

Hmm... jag visste inte att man ska servera nudelwok med ris... typ som man ska servera potatisgratäng med fish and chips..