1 hackad vitlök
1 gul lök, strimlad
3 kycklingfiléer, tunt skivade (går bäst när dem är halvtinade)
1 röd paprika, strimlad
1 skivad morot
½ skivad zuccini (ta bort kärnorna i mitten)
1 bit blomkål
½ purjolök, helst det gröna, snett skivad
1 dl ostronsås
1 dl Hoisinsås
1 köttbuljongtärning
1 tsk thai fisksås
1 nypa socker
2 dl vatten
1 dl cashewnötter, osaltade
Om man vill: red woken med lite vatten och maizenamjöl
Servering: ris eller nudlar
Hacka och skiva upp alla ingredienser och lägg i olika skålar: gul lök och vitlök i en skål; kycklingbitar i en annan; grönsaker i en tredje; ostronsås, fisksås, socker och vatten i en fjärde skål.
Fräs den gula löken och vitlöken i woken på hög värme i en minut.
Lägg i kycklingen och rör om. Stek på hög värme i 3-4 minuter.
Tillsätt såserna, buljongtärning, vatten och socker. Rör om och låt koka ihop ca 2 minuter så att blomkålen är lite mjuk men fortfarande fräscht krispig.
Lägg i cashewnötterna precis innan servering och rör om.
2 kommentarer:
Mums, wok går alltid hem! Och min man väljer alltsom oftast kyckling och cashewnötter när vi äter asiatiskt ute.
Klok man du har ;-) Hihi...just det asiatiska är jag svag för i alla former. Inte minst den riktigt starka thailändska maten.
Skicka en kommentar