Google+ Followers

fredag 11 oktober 2013

Key lime pie


Då har vi fredag i dag! En kommande helg som ska bedrivas i en Sporthall, kioskarbete, sekretariat och såklart titta på massor av underhållande HANDBOLL. Det är U-SM i Tingsryd närmare bestämt och dottern spelar. Just dessa idrottshelger så ska erkännas att det blir mycket korv och säkerligen en pizza. Dottern äter såklart riktigt middag på plats, så orken håller i sig.

När vi rasar ner i soffan på lördagkvällen så vad passar väl bättre än Key lime paj?!? Perfekt att förbereda dagen innan och riktigt riktigt gott lördagsmys.

Ha en fin helg allihop!

Key lime pie

300 g digestivekex
100g flytande margarin
1 tsk vanilinsocker
1 tsk kanel
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl färskpressad limejuice

Blanda kex, margarin, socker och kanel i en mixer och kör till en smulig massa. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och grädda 5 min i 200 C. Låt svalna. Rör i hop (vispa ej!) den kondenserade mjölken med äggulorna och limejuicen och häll smeten i pajskalet. Låt stå i kylen minst 4 timmar (gärna över natten). Garnera med hallon och servera med lättvispad grädde.

                     
En kopp kaffe passar såklart utmärkt till.

4 kommentarer:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Det här är min favoritpaj:) Älskar syrliga smaker.

annamaria sa...

Hej Ann-Sofi! Håller med dig, citronmarängpaj är en annan favorit :-)

Camilla Jilderup sa...

Vilket underbart recept!

annamaria sa...

Ja det är riktigt smarrigt Camilla!