Jocke - glasblåsare och Design/målning min käre make
Risröran i botten på formen:
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
2 rödlökar
4,5 okokt ris
2 pressade vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1 tsk basilika
Koka riset enligt förpackningen. Hacka alla grönsakerna. Bryn dem i smör, krydda och häll i det kokta riset.. Vänd runt och ställ åt sidan.
Räkröran ovanpå:
4 dl creme fraiche
1 msk curry
50 gr smör
cayennepeppar - ska vara en glasarbetarnypa enligt Jocke!
1 kg handpillade räkor
Smält smöret, vänd ner kryddorna och fräs dem en liten stund. Lägg i räkorna - ta direkt av pannan. Tillsätt creme fraiche.
Fördela risröran i botten på en ugnssäker form. Häll den goda såsen ovanpå. Gratinera i ugn 15 minuter i 225 grader.
Så den lilla desserten som jag inte kunde låta bli...
Vit Chokladtryffelkaka
2 ägg
2,5 dl strösocker
200 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
garnering: hyvlad mörk choklad (70%) - jag tog med pistagenötter i. + lite florsocker.
Smält den vita chokladen i mikron. (eller över vattenbad om man vill krångla till det). Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull, häll i alla övriga ingredienser. Rör runt till en jämn smet. Häll smeten i en smörad och bröad form. Ställ in kakan i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska "svaja" lite. Låt svalna - ställ sedan in den i kylen.
Tryffelkakan ska serveras kall med en klick vipad grädde.
Tack för maten och en trevlig kväll!
PS. köttbullereceptet kommer en annan dag Jocke (Jocke gillade visst mina köttbullar som blev lite natta-mat...)DS.
1 kommentar:
Vit chokladtryffelkaka lät oförskämt gott.
Skicka en kommentar